El vídeo del simulacre d’amenaça de bomba organitzat per FEDA i la Policia

Imatges: FEDA / Policia d’Andorra

El Cos de Policia i FEDA han organitzat, aquest dimarts al matí, un simulacre d’amenaça de bomba a la zona de l’accés a l’edifici de serveis de FEDA, a Encamp. L’esdeveniment ha mobilitzat, a més del personal de l’entitat, efectius del Cos de Policia, entre els quals, els guies canins i els membres del TEDAX-NRBQ. A més, s’ha comptat amb la participació del Cos de Bombers, Circulació i el SUM.

Amb l’objectiu d’assajar els protocols a seguir en cas d’alarma, FEDA i la Policia han organitzat un simulacre d’amenaça de bomba que ha permès observar el comportament de tot el personal implicat en una situació d’emergència.

El simulacre s’ha iniciat a les 9.15 hores amb una falsa trucada a FEDA alertant que s’havia col·locat un explosiu a la zona d’accés a l’edifici de serveis de FEDA. Immediatament, s’ha alertat la Policia i s’ha donat l’alerta interna per a evacuar l’edifici. Tot seguit, el personal de FEDA, guiat pels coordinadors d’evacuació de cada planta i en coordinació amb els responsables de seguretat de l’entitat, ha abandonat el lloc de treball i s’ha reunit a l’exterior de l’edifici en el punt de reunió.

En rebre l’avís, la sala de comandament de la Policia ha enviat una patrulla immediatament i ha activat els TEDAX-NRBQ i els guies canins amb gossos especialitzats en explosius. Paral·lelament ha avisat a Circulació per a tallar la carretera i ha posat els Bombers en prealerta.

En només uns minuts, la primera patrulla de la Policia ha arribat a l’edifici i ha assumit el control de l’incident. Un cop verificada l’evacuació, s’ha desplaçat el punt de reunió per a prioritzar la seguretat de les persones i els TEDAX-NRBQ han estudiat on i com estava ubicat l’artefacte i els possibles escenaris.

Amb l’ajuda del gos policia s’ha confirmat que es tractava d’un explosiu i, aleshores, s’ha avisat a Bombers i SUM perquè es desplacessin. Mentre arribaven, un agent del TEDAX-NRBQ s’ha preparat per a desplegar l’equip per a analitzar l’artefacte i, tot seguit, s’ha enviat el robot de desactivació d’explosius per a neutralitzar-lo amb seguretat. Posteriorment, els TEDAX-NRBQ han fet una darrera verificació.

El simulacre forma part del pla de seguretat de FEDA, que té per objectiu que tot el personal involucrat estigui entrenat per a actuar correctament si mai hi hagués un incident similar. Com a infraestructura crítica, els protocols de seguretat es posen a prova de forma periòdica i serveixen per a revisar les actuacions que estan assimilades i les que cal millorar.

Així doncs, després del simulacre, les persones responsables de seguretat de FEDA, Policia i Bombers  s’han reunit per a analitzar com han funcionat el pla d’evacuació i el protocol d’actuació.Imatges: FEDA / Policia d’Andorra

[do_widget id=category-posts-pro-64]