viari-show

Aquest any 2015, el Viari Show d’Andorra la Vella incrementa notablement la seva presència en centres educatius del país – passant de 5 a 8 representacions -, i compta amb un augment significatiu “d’actrius” que componen el grup de teatre, en el qual s’hi han inscrit 4 noves padrines, aconseguint un total consolidat de 15 membres.

Amb les demandes expresses d’escoles de Sant Julià de Lòria i d’Encamp, i de l’Escola Especialitzaza Nostra Senyora de Meritxell, que han volgut fer assistir els alumnes dels centres a les representacions del Show, l’espectacle educatiu – que inclou un total de 8 esquetxos – ja s’ha representat, durant el mes d’abril, a l’Escola Espanyola de Sant Julià de Lòria, a l’Escola Francesa de Santa Coloma i a l’Escola Francesa d’Encamp.

El proper dijous 7 de maig, a les 15.00 hores, les representacions dels esquetxos del Viari Show es faran al Circuit d’Educació Viària del Comú d’Andorra la Vella – ubicat a Santa Coloma -, on hi assistiran 72 alumnes de tercer curs del Col·legi Janer. Hi haurà la presència de membres del departament de Social i de tres agents de primera del Servei de Circulació comunal, monitores de l’Equip d’Educació Viària, dirigides per la Cap de la Unitat d’Educació Viària, acompanyades del Conseller delegat de Circulació de la Corporació.

Després de les quatre primeres representacions, el Viari Show es desplaçarà successivament a l’Escola Espanyola d’Andorra la Vella i a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell on s’hi farà tres representacions; Una per a Agentas i per al usuaris del Centre de dia, una segona per a les persones integrades al taller Xeridell i una darrera adreçada a nens i joves del Servei d’Educació Especial. 

El Projecte Viari Show d’Andorra la Vella va néixer l’any 2012 de l’entesa i la col·laboració entre la Unitat d’Educació Viària del Servei de Circulació i el Servei de Cases Pairals de la Conselleria de Social. El treball conjunt de càrrecs i personal, tots implicats en la iniciativa, ha afavorit – durant aquests tres anys -, la possibilitat d’una interrelació efectiva entre els membres de col·lectiu de la gent gran de la Parròquia i els escolars, mitjançant el tractament i la difusió de l’ensenyament de l’educació viària.

En aquesta quarta edició del Viari Show d’Andorra la Vella es maldarà per continuar integrant la gent gran en l’aprenentatge de les normes de mobilitat, en prevenció d’accidents i alhora, per que inculquin i promocionin entre els infants els valors fonamentals de civisme i respecte.

Enfortir la coordinació dinàmica entre alumnes dels centres escolars i la Gent Gran. Reforçar l’autonomia i la responsabilitat personals i inculcar l’acceptació de les normes legals, així com fer prendre consciència del fet que, en societat, l’educació viària és cada dia més necessària com a eina de prevenció – per evitar accidents – i  també per aconseguir una bona convivència ciutadana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada