La perforació del túnel de Tres Ponts va quedar completada aquest divendres. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va ser present a l’acte de calada que marca tradicionalment la trobada entre els equips que obren forat a ambdues bandes de la construcció d’un túnel.

A aquesta finalització dels treballs de perforació també hi van ser presents diversos alcaldes de la comarca com ara Jordi Fàbrega (la Seu d’Urgell), Celestí Vilà (Organyà), Martí Riera (Coll de Nargó) i Ignasi Finestres (Fígols i Alinyà), juntament amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala.

La construcció del túnel de Tres Ponts és la principal actuació de les obres de condicionament de la carretera C-14 en el tram entre Organyà i Montant de Tost. És un tram curt, de només 3 quilòmetres, però molt complex a nivell orogràfic. De fet, el túnel s’ha impulsat en resposta a la demanda feta des de l’Alt Urgell -especialment des dels municipis més propers al nou túnel- perquè se solucionés així els problemes de despreniments que hi ha sovint al congost de Tres Ponts i que en algunes ocasions han causat accidents greus.

El Govern ja va executar ara fa dos anys mesures de protecció a la carretera actual, mitjançant malles de grans dimensions fixades a la paret amb micropilotatges. Paral·lelament, també va adjudicar la construcció d’un túnel d’1,3 km, per sota de la muntanya, com a solució definitiva a aquests problemes. De fet, és la inversió en infraestructures més important impulsada per l’executiu català aquests darrers anys, amb una inversió de 35 milions d’euros i un termini de finalització de 3 anys des de l’inici de les obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada