El túnel de Pimorent esdevé la principal via d’accés a França

El túnel de Pimorent, obert al trànsit, ha esdevingut la via principal per garantir l’accés a Andorra des de França, després que el temporal de neu i vent hagi obligat a tallar l’RN22, l’RN20 i l’RN320, des del Pas fins a la boca nord del túnel de Pimorent.

El departament de Protecció Civil i gestió d’emergències manté un contacte permanent amb la Prefectura de l’Arieja per garantir les vies de comunicació entre els dos estats.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha destacat que els 20 centímetres de neu que han caigut aquest dissabte en cotes altes poden elevar-se fins al 50 centímetres en les pròximes hores. La previsió augura que es mantindran les dificultats en les carreteres ja que les nevades seran generalitzades fins diumenge al matí. En aquest sentit, Protecció Civil reitera l’obligatorietat de circular amb dispositius especials sempre que hi hagi neu a la calçada.

El vent també ha estat insistent al llarg de la jornada amb ràfegues de fins a 100 km/h en cotes altes a la zona nord. El vent s’intensificarà, tant a la zona nord com sud, fins diumenge al matí.

Foto: arxiu i-cerdanya

TOTES LES NOTÍCIES