El TS ha vist el recurs d’un condemnat a 15 anys de presó per violació

jutjatEl Tribunal Superior ha vist avui el recurs d’un condemnat a 15 anys de presó ferma per un delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació i a una indemnització de 30.000 euros a la jove, que pateix un retard mental lleu, i 6.000 euros a la mare. L’home té per aquest motiu els comptes embargats i també el 40% dels ingressos mensuals. El recurs demanava que es rebaixés el percentatge embargat perquè no pot cobrir les despeses bàsiques.

L’home, de 49 anys, va sotmetre la víctima, que actualment és adolescent, a prop de mig miler de violacions. Els abusos s’haurien comès a l’interior d’una furgoneta en diversos aparcaments situats en zones apartades d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

L’única font d’ingressos a la presó ha estat una feina temporal i en el recurs es considera que la quantitat que se li embarga és massa alta per cobrir les despeses mínimes al centre penitenciari i ajudar a mantenir el fill. Des de la fiscalia s’ha recordat que té habitatge, alimentació i cobertura mèdica a càrrec de l’estat ja que està a la presó i, per tant, la xifra embargada és correcta. L’advocat de l’acusació ha demanat que es refermi la condemna i s’obligui el demandant a pagar-ne els costos.

El Tribunal Superior també ha vist avui dos recursos per les sentències de sengles agressions en locals nocturns, en un cas amb una ampolla i en un altre amb un vas. Tots dos demandants han al·legat que no s’havia provat que eren culpables de les agressions i, per tant, havien de ser absolts.