accidentEl Tribunal Superior ha deixat vist per a sentència el cas de l’accident d’autobús del Serrat de setembre del 2007, que la defensa dels inculpats i les asseguradores havien recorregut. Demanen la revocació de la sentència del Tribunal de Corts perquè l’atribueixen a una causa mecànica. També s’ha jutjat un delicte major de tràfic de drogues, en què la defensa demanava una rebaixa de la condemna.

Les defenses del cap de taller i del cap de flota de la companyia d’autobusos, condemnats a dos anys de presó condicional i dos d’inhabilitació professional, per l’accident del Serrat del 2007 asseguren que al vehicle sinistrat se li havia canviat el líquid de frens, cosa que proven amb el fet que dos dies abans havia passat la ITV. Mantenen que la pinça del fre de la roda davantera dreta va quedar bloquejada accidentalment i que això hauria provocat la fallada del sistema. L’escalfament del circuit per aquesta anomalia justificaria, segons la defensa, que els pèrits trobessin que el líquid de frens estava en mal estat. I afegeixen que si realment no s’hagués canviat aquest líquid, s’hauria de responsabilitzar la ITV, que al 2007 depenia directament del Govern, d’haver certificat positivament el vehicle. Amb tot, demanen que es revoqui la sentència. El mateix demanen les tres asseguradores del taller i la companyia, que haurien de pagar les indemnitzacions per responsabilitat civil. El fiscal i l’acusació, formada per familiars de les víctimes, es basen en el fet que a cap factura del taller, des del 2003, no hi consta el canvi de líquid de frens i associen el sinistre al seu mal estat.

Recordem que en l’accident d’aquest autobús, que transportava turistes neerlandesos, hi va perdre la vida el conductor i un passatger, i tretze persones més van resultar ferides de diversa consideració després que el vehicle no pogués frenar i caigués verticalment per un marge de deu metres i mig d’altura.

D’altra banda, el Tribunal Superior també ha revisat el cas d’un home condemnat a sis anys de presó i una multa de 6.000 euros per tràfic de drogues en gran quantitat. La defensa assegura que l’inculpat només va fer de transportista de la mercaderia sense saber, ni tan sols, el contingut del paquet. Per això, demana una reducció a la meitat de la multa i que dels sis anys de presó es passi a tres de ferms i dos de condicionals. La sentència, tant d’aquest cas, com del de l’accident del Serrat, es dictarà el 27 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada