El Tribunal Superior ha validat la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu i, d’aquesta manera, ha tombat la pretensió de la família Viladomat que es deixés sense efecte, ja que creien que no es complien els requisits necessaris. Així ho ha confirmat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha concretat que aquesta resolució els va ser notificada el dimarts. Cinca ha remarcat que l’executiu està “satisfet” per aquesta sentència que avala l’actuació governamental.

Cinca ha manifestat que en aquest cas la família Viladomat va utilitzar les “vies i mecanismes” que tenia al seu abast en un estat de dret i que per tant no se’ls ha de “criminalitzar” per aquesta haver decidit recórrer contra la declaració de la plataforma. A més, ha incidit en el fet que no “tindria sentit” l’anunci que s’havia fet aquest dimecres en un mitjà de comunicació que els Viladomat tindrien la intenció de retirar el recurs, ja que ha emfasitzat que aquesta decisió arribaria “tard” quan ja s’ha produït aquesta sentència del Superior.

Cal recordar que la família Viladomat va presentar primer un recurs administratiu per la declaració d’interès nacional que va ser desestimat, motiu pel qual van recórrer a la Batllia, que també va tombar els seus arguments. Davant aquesta decisió judicial, havien recorregut al Tribunal Superior, que ara ratifica la decisió de primera instància.

Quant als posicionaments polítics que van culpar el Govern del trencament de Grandvalira, i davant la notícia que la marca continuarà, Cinca ha manifestat que espera que “rectifiquin i s’alegrin” per una notícia que és bona per al país. D’aquesta manera, ha emfasitzat que malgrat hi havia aquestes raccions judicials, “sortosament” els diferents agents (Saetde, Ensisa i el Govern) es van asseure a la taula a negociar i el resultat ha estat un acord que, ha remarcat, “hagués estat el que és” independentment que els recursos haguessin tingut una o d’altra resolució. En aquest sentit ha emfasitzat que “preservar Grandvalira era una qüestió major, d’interès de país” ja que és una de les marques “més emblemàtiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada