El Trofeu Borrufa s’inicia amb un or per a Nàdia Bernat en U14

Text i foto: FAE

El 26è Trofeu Borrufa que se celebra a les pistes de Vallnord Ordino Arcalís, s’ha iniciat avui amb el gegant U14 i l’eslàlom U16 tant en categoria masculina com femenina.

 

Borrufa gegant U14 femení: Or per a l’andorrana Bernat

El gegant U14 femení ha coronat l’andorrana Nàdia Bernat, que s’ha imposat sobre la britànica Emilia Ackerley, les espanyoles Georgina Tarrago i Olatz Suárez, i la belga Nore Kerkhnofs.

Bernat s’ha imposat amb un crono de 1.51.76, deixant a 0.64 la britànica Ackerley i a 0.65 l’espanyola Tarrago. A 3.15 ha acabat Suárez mentre que la belga Kerkhnofs ho ha fet a 3.37.

Més andorrans:

Les altres andorranes a la classificació han estat: Aina Martí 6a a 3.67 i Francesca Raffaeli 13a a 6.23. Clàudia García no ha acabat la primera mànega.

 

Borrufa gegant U14 masculí: Guanya el francès Lamasa, amb Fernández (Andorra) quart

El gegant U14 en categoria masculina ha estat per al francès Georgio Lamasa, que s’ha imposat sobre l’espanyol Aniol Torres, el britànic Jack Upton, l’andorrà Marc Fernández, que ha estat quart, i l’espanyol Aleix Aubert.

Lamasa ha vençut amb 1.48.69. A 2.34 ha acabat l’espanyol Torres i a 4.69 el britànic Upton. En la quarta plaça, Fernández ha finalitzat a 4.86, mentre que en la cinquena, Aubert ha estat a 5.91.

Més andorrans:

Pel que fa a la resta d’andorrans, Arnau Areny ha estat 10è a 8.00, mentre que Alvar Calvo ha estat 14è a 9.91. Pere Cornella no ha acabat la primera mànega.

 

Borrufa eslàlom U16 masculí: Triomf argentí amb Gravier i Cinca (Andorra), cinquè

L’eslàlom U16 masculí ha tingut com a guanyador l’argentí Tiziano Gravier. L’han acompanyat en el podi l’holandès Ties De Jonge segon, el belga Arthur Cannaerts tercer, el polac Bartlomiej Szkola quart, i l’andorrà Albert Cinca cinquè.

Gravier s’ha imposat amb 1.16.71. De Jonge ha acabat segon a 1.98, Cannaerts a 2.55, Szkola quart a 2.90 i Cinca cinquè a 3.26.

Més andorrans:

La resta d’andorrans U16 han estat Mauro Ty 11è a 4.41, Robert Ferrari 16è a 5.06, Roger Bartumeu 21è a 6.24, mentre que no han acabat la primera mànega Marc Pujol, Albert Calvo i Iu Escabrós.

 

Borrufa eslàlom U16 femení: Or per a Hongria, bronze per a Mijares (Andorra)

L’eslàlom U16 femení ha sigut per a la hongaresa Zita Tóth, mentre que segona ha finalitzat la portuguesa Vanina Guerrillot. En tercera posició ha finalitzat l’andorrana Carla Mijares. Quarta ha estat la danesa Kristiane Roer Madsen i cinquena l’espanyola Arrieta Rodríguez.

Tóth s’ha imposat amb 1.15.34, deixant a 2.59 Guerrillot, i a 3.02 Mijares. Madsen ha acabat a 3.52 i a 3.74 ho ha fet Rodríguez.

Més andorrans:

Daniela Chato ha acabat 16a, a 8.72, mentre que Júlia Bellsolà ha abandonat en la primera mànega. Han estat desqualificats Iria Medina en la primera mànega i Jessica Núñez en la segona.

 

Xavi Coll, responsable tecnificació de la FAE: “La valoració del primer dia és positiva. És el primer dia amb les disciplines tècniques  i hem posat al podi corredors en totes les categories i proves. Les condicions de pista eren perfectes al gegant, a l’eslàlom s’ha marcat més però els nostres esquiadors i esquiadores han aconseguit posar l’esquí que han estat entrenant. Demà invertim proves, alguns dels que no han acabat de confirmar les dues mànegues, trauran un bon resultat”.

 

Resultats complets:

https://www.borrufa.com/resultats/