El Trofeu Borrufa 2016 acollirà fins a 264 atletes de 30 països diferents, integrats en 40 equips. Així ho han donat a conèixer els seus organitzadors durant la presentació que han realitzat aquest dimarts al matí. El Trofeu Borrufa, una de les proves d’esquí infantil i juvenil de referència a Europa, se celebrarà del 25 al 28 de gener a l’estació d’Arcalís.

Fins a 381 persones -264 atletes, 98 entrenadors i 19 acompanyants- es donaran cita a la parròquia d’Ordino entre els dies 25 i 28 de gener amb motiu de la 24ena edició del Trofeu Borrufa. Es tracta d’una xifra superior a la de l’edició anterior, quan s’hi van congregar fins a 230 esquiadors.

La principal novetat d’enguany és el canvi que hi ha hagut en l’organització i la gestió de la prova. Així doncs, en acord amb el Comitè Borrufa, la Federació Andorrana d’Esquí, l’Esquí Club Ordino Arcalís i el Comú d’Ordino, la gestió passa a mans de SECNOA. A banda, també s’ha constituït un Comitè Honorífic format pels ministres de Turisme i d’Esports, respectivament, pel cònsol major d’Ordino, pel president del Comitè Olímpic Andorrà, pel president de la FAE, per representants de l’Associació Borrufa i pels presidents de l’ECOA, l’ECAP, l’ECA, el SEC i el PCGR.

Pel que fa als participants, enguany hi prendran part una trentena d’equips de fins a 40 països diferents. Tal com ha donat a conèixer el director d’Arcalís i president del Trofeu Borrufa, Xabier Ajona, es comptarà amb alguns equips que no havien pres part de la prova en la darrera edició i que ara “retornen”, com ara Itàlia, d’altres de més habituals, com ara Espanya, França, Argentina o Xile, i també “països més llunyans, com ara el Japó, Islàndia o Austàlia”.

A banda, ha celebrat que enguany la prova compti amb equips “de primer nivell”, com Itàlia o França, i ha destacat que l’objectiu de cara al futur és aconseguir atreure altres països de primera línia, com ara Àustria, per tal que aportin “més nivell” a la prova.

Pel que fa a l’equip andorrà, aquest encara s’està acabant de confegir i els noms dels seus integrants es faran públics els propers dies. Tot i això, tots els organitzadors li han desitjat molta sort i s’han mostrat esperançats que pugui aconseguir bons resultats.

Tal com ha explicat Ajona, les proves es realitzaran “de forma paral·lela” en dues pistes diferents de l’estació, un fet que suposarà “un repte a nivell logístic”.

Com a novetats, Ajona també ha apuntat que enguany els equips faran la desfilada d’inauguració a la mateixa estació, en comptes de fer-ho a Ordino, com fins ara. La cloenda, mentrestant, comptarà amb una batucada, coca i xocolata i canons de confeti, per tal que “els participants s’emportin el millor record possible d’Andorra”.

Des d’Andorra Turisme, el seu director de Nous Productes, Enric Torres, ha posat de manifest que l’esdeveniment té un retorn directe de 140.000 euros, gràcies a “les 3,5 nits per persona” que realitzaran els participants a la parròquia. A banda, també comporta un important “retorn mediàtic” que afavoreix força la “marca Andorra”.

Per Torres, el Borrufa és una de les “proves de referència de l’esquí juvenil a nivell mundial”, i això dóna “prestigi tant a Arcalís com al país”. El fet que al llarg de les diferents edicions “hi hagin passat corredors que després han assolit el primer nivell mundial”, ha ajudat a “posicionar Andorra sobretot entre el públic jove, que són els futurs esquiadors”.

Des del Comú d’Ordino, el conseller de Turisme i d’Esports, Jordi Serracanta, ha destacat l’estreta vinculació que va tenir la prova amb l’inici de l’estació ordinenca i ha lloat la tasca que realitzen cada any els voluntaris, ja que “sense el seu entusiasme, la prova no seria possible”. Per la seva banda el president de la FAE, Albert Coma, ha destacat que la nova organització i gestió de la prova representen “un canvi estructural idoni per fer créixer el Borrufa”.

Text: ANA, Foto: Arxiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada