El Trivium genera un dèficit de 176.000 euros i el Comú busca una sortida per fer viable el projecte

El comú de Sant Julià de Lòria està buscant solucions per mantenir l’activitat de l’Espai Lauredià d’Arts Escèniques, més conegut com a Trivium.

L’actual conjuntura econòmica no ha permès assolir la previsió que es va fer en el moment de la seva creació, ara fa cinc anys, i que era de 366 inscrits per poder assumir la continuïtat del projecte.

El darrer curs, el 2011-2012, l’escola de música, dansa i teatre ha comptat amb 48 alumnes. El dèficit generat ha estat de 176.000 euros. Una xifra que el consistori no pot assumir i que l’ha portat a prendre la decisió de valorar un projecte diferent i buscar alternatives més sostenibles que donin resposta als infants de la parròquia. Per això, el comú ha demanat a professors i tutors que es reorienti el projecte i es redueixin les despeses.

La corporació laurediana continua apostant fermament per la cultura. Tant és així, que la inversió per aquest 2012 en cultura és de 1.441.318 euros, el que representa un 12% del pressupost total del comú.

La situació del Trivium s’ha posat en coneixement dels pares dels alumnes. La cònsol major, Montserrat Gil, acompanyada de diversos consellers i del director de Cultura, va mantenir ahir al vespre una reunió informativa amb les famílies a la que també van prendre part els professors.

 

4 comentaris

  1. Si que t’entenc Eli, i estic d’acord amb tu, el que no comprenc es perquè critiques al comú quan el que vol es reduir aquesta despesa.

  2. La meva critica es que el TRIVIUM es una despesa que pagem tots inutil pel poble, menys el centenar de usuaris, el poble ara mateix vol solucions de on deixar els nens en els horaris laborals accessibles per totst, pero aixo amb aquest poble no existeix, pero tranquil tenim un TRIVIUM accessible per tots el que tenen bona butxaca, crec i es la meva opinio que si no tens fills i no estas en situacio precaria com moltes families a Sant Julia posiblemet no m’entedras

  3. Doncs llegint la noticia a mi em sembla que aquest comu no esta d’acord amb aquest deficit i vol trobar una solucio. No entenc la teva critica Eli.

  4. increible, aixo era un projecte per nomes els nens dels rics, i que no funciona ja ho saben desde fa anys, lo que tenien que fer es ajudar a la gent del poble com la Ludoscola que nomes per recollir els nens et cobren 120€ mensuals a part les setmanes de vacances, SENYORS!!!!! que la gent no te feina ni ingresos no com els de aquesta senyora i el seu Comu, que nomes es dediquen a tocar els que estan per a baix d’ells, AJUDEU AL POBLE PER AIXO SE US VA VOTA, treballeu una mica i comenceu a reduir el grans carrecs que teniu al Comu que cobren un paston i no fan res i despres vosaltres aixi ja veras com reduirem cost

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES