El Tribunal Superior desestima la petició de Samarra per reobrir el cas Orfund

El  Tribunal Superior ha desestimat l’incident de nul·litat presentat per Joan Samarra pel ‘cas Orfund’. Fonts properes al cas han assenyalat que “és molt probable” que acudeixin al Tribunal Constitucional.

A mitjans de desembre de l’any passat, els advocats de l’expresident d’Orfund, Joan Samarra, van presentar un incident de nul·litat a la sentència del Tribunal Superior pel ‘cas Orfund’. Ara, un mes després, la sala penal de l’organisme ha rebutjat l’incident argumentant que no s’ha vulnerat cap precepte legal. A més, el tribunal ha obligat a Samarra a pagar les costes judicials.

Tot i això, fonts properes a Samarra han assenyalat que “és molt probable” que recorrin al Tribunal Constitucional, ja que no estan d’acord amb la decisió. El recurs d’empara es presentaria la setmana vinent, atès que consideren que s’ha vulnerat el principi de legalitat. A més, qualifiquen de sorprenent l’explicació del tribunal perquè només és d’una línia. Per a la defensa s’ha desatès la seva petició de revisió de l’article 44, que consisteix en l’existència d’un delicte encara vigent vinculat al tràfic d’armes.

Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que Samarra presenta accions legals vers el ministre portaveu, Jordi Cinca, ja que amb anterioritat també havia recorregut al Tribunal de Corts i a la justícia espanyola. Tot i això, fins a la data totes les accions han estat rebutjades amb duresa per part dels organismes judicials.

TOTES LES NOTÍCIES