El Tribunal Superior considera correctes els registres als Cierco

El Tribunal Superior desestima el recurs presentat pels germans Cierco i els seus advocats i confirma que el registre als domicilis i l´empresa dels màxims accionistes de BPA va ser correcte. Els empresaris i els seus lletrats havien demanat la nul·litat d´aquestes actuacions i que no es desprecintessin les caixes obtingudes en la perquisició, cosa que tampoc s´ha tingut en compte. Ara estudien si recorreran al Tribunal Constitucional.

El Tribunal Superior ha legitimitat l´escorcoll als domicilis dels antics propietaris de BPA i a la seva empresa. Els germans Cierco i els seus advocats havien presentar un procediment urgent i preferent per vulneració dels drets a la intimitat, la vida privada i la defensa, així com el secret de les comunicacions entre advocat i client.

Segons havien al·legat davant el Tribunal Superior, els registres als domicilis i l´empresa van ser inadequats, desproporcionats, injustificats i innecessaris. A més, creien que l´ordre judicial no limitava el que s´havia de buscar i es van endur tot el que van trobar per veure què trobaven. Finalment, van denunciar que, a més, es van endur prop de 40.000 correus electrònics amb informació privada i familiar que incloïen comunicacions protegides entre client i advocat. Consideraven que s´havien vulnerat els seus drets i reclamaven que es retornés el que s´havia requisat.

El Tribunal Superior ha donat la raó a la fiscalia, que afirmava que els registres estaven argumentats i que no s´havien vulnerat els drets fonamentals dels Cierco. Els lletrats dels empresaris estan examinant la sentència per veure si es porta al Tribunal Constitucional per vulneració dels drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada