El Tribunal Superior confirma que Meritxell Mateu no té l’estatus de funcionària

El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per l’exministra Meritxell Mateu, i en l’actualitat consellera general de Demòcrates per Andorra (DA), contra la sentència de la Batllia del 13 de setembre del 2010 en la qual establia que no gaudia de l’estatus de funcionària.

El Tribunal Superior de Justícia, amb data 16 de desembre, ha resolt confirmar la sentència del Tribunal de Batlles del 13 de setembre del 2010 en la qual donava la raó al Govern de Jaume Bartumeu negant la condició de funcionària a l’exministra i actual consellera general de DA, Meritxell Mateu.

La sentència del Superior és ‘ferma i executiva’, per la qual cosa el Govern haurà de prendre alguna resolució, tenint en compte a més que Mateu té una excedència com a treballadora del cos funcionarial des que va assumir el càrrec de consellera general després de les eleccions del passat mes d’abril. Per la seva banda, Meritxell Mateu ha explicat  que no recorrerà davant del Tribunal Constitucional i que considera l’afer judicialment tancat, restant a l’espera de la resolució governamental.

La sentència indica que el fet d’haver exercit responsabilitats diplomàtiques no comporta el poder accedir a una plaça de funcionari. De fet, la sentència recorda que l’accés a la condició de funcionari es regula pels principis de publicitat i concurrència i de mèrit i capacitat, és a dir, a través dels edicts públics, uns preceptes que ja eren vigents en el moment que es van adoptar els acords impugnats pel Govern, i que reconeixien la plaça de funcionària de Meritxell Mateu. Per tant, les resolucions adoptades en el seu moment pel Govern d’Albert Pintat, en data del 25 de maig del 2005, suposaven el reconeixement de l’estatut de funcionari ‘sense que concorrin les circumstàncies legals i amb omissió total i absoluta del procediment legalment establert’, de manera que aquest fet permet, segons la sentència, desestimar el recurs d’apel·lació que interposa la part demandada i confirmar la sentència impugnada.

El Tribunal també considera que les proves aportades per Mateu no avalen la seva condició de funcionària ja que són posteriors a l’acord de 25 de maig del 2005 que li atorgava l’estatus funcionarial. Així, els butlletins salarials són considerats una ‘mera pràctica administrativa’ que no està recolzada per cap títol jurídic ja que Mateu no disposava de cap altre nomenament o contracte diferent al d’ambaixadora.

A més, l’excedència amb reserva de plaça que se li va atorgar a Mateu quan va entrar a formar part del Govern, tampoc és considerada una prova suficient ja que es va produir el 30 de juny del 2005, és a dir, amb posterioritat a l’acord del 25 de maig del mateix any que la consolidava com a funcionària i que és el centre de la polèmica i l’objecte de demanda del Govern.

2 comentaris

  1. Una precisió històrica: el 25 de Maig 2005 el Govern Pintat encara no havia iniciat el seu mandat.

  2. Un aplauso al El Tribunal Superior de Justícia,quin morra la Sra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.