L’informe del Tribunal de Comptes indica que la supressió per part del comú d´Encamp dels pisos de lloguer de la Solana del Pas pot ser irregular. L’informe també posa en dubte la viabilitat del Palau de Gel a Canillo.

El Tribunal de Comptes ha asseverat que el comú d´Encamp podria haver comès “desviació de poder” suprimint l´explotació dels edificis d’habitatges a la Solana del Pas de la Casa. Assegura que no s´ha justificat l’interès general d´aquesta decisió.

L´ens també diu que la societat comunal que gestiona el Funicamp presenta un fons de maniobra negatiu de prop de 2 milions el 2015, que s´ha d´afegir a les pèrdues constants de la societat. Això fa concloure al tribunal que es pot qüestionar la viabilitat del Funicamp sense el suport del comú.

Per altra banda, la institució remarca que l´estructura financera del Palau de Gel a Canillo mostra un fort desequilibri que es manifesta en un alt endeutament financer. A més, segons la institució, els recursos generats en l’explotació de les activitats pròpies del Palau han estat negatius i, per tant, són insuficients per fer front a aquest endeutament. Finalment, recomana que es defineixi clarament la naturalesa jurídica del Palau de Gel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada