El transport sanitari torna a pertànyer a bombers

El Govern ha donat avui llum verd a la reordenació del sistema de transport sanitari terrestre no medicalitzat. Aquesta reordenació s’orienta a que es produeixi una major integració del Departament d’Extinció i Prevenció d’Incendis i Salvament (DEPEIS) del Ministeri de Justícia i Interior en el proveïment d’aquests serveis i, en concret, que el DEPEIS es faci càrrec de la prestació de la totalitat dels serveis de caràcter urgent que no necessiten d’un suport medicalitzat. En base a les dades disponibles, això es tradueix en que amb aquesta reordenació el DEPEIS passi de prestar prop de 400 serveis/any prestar-ne 4.500.

El SAAS continua però sent l’òrgan gestor del transport sanitari en tant que prestació bàsica del sistema assistencial sanitari, que s’articula sota la coordinació del centre regulador (116). Al mateix temps el SAAS continua fent-se càrrec de la prestació directa de tots els serveis que requereixin un suport medicalitzat (uns 1.200 serveis anuals) i de la prestació, per mitjà de una contractació externa, dels serveis de transport sanitari intern de caràcter secundari (entre centres sanitaris o bé entre centres sanitaris i sociosanitaris) i serveis de transport sanitari intern programat (serveis no urgents de domicili a centre sanitari) que s’estimen en volum addicional de 1.000-1.200 serveis anuals en funció de la demanda que es pugui generar.

Amb aquesta reordenació, es manté la qualitat del servei sense que això afecti a l’usuari tant en termes de necessitats de servei, com en termes del cost que avui suporten els usuaris que han de fer ús del mateix, optimitzant i racionalitzant els recursos públics i privats existents. De forma general, el Govern estima que aquesta reordenació implica una estalvi considerable de la despesa pública destinada al finançament del sistema de transport sanitari terrestre, que s’estima entre els 750.000 i 1 milió d’euros.

5 comentaris

 1. Si els que millor feien el servei eren els bombers no sé per què se’ls hi va treure. Sí, per afavorir uns quants amiguets suposo de les empreses privades. Ara resulta que tornem a la situació d’abans. Això sí, les indemnitzacions pels acomiadaments sortiran del sector públic. Vergonyós!

 2. Sr. Marti.
  Lo primer que li vull dir és que ha fet una bona gestió pels seus vots del col·lectiu de bombers.
  Lo segon, no oblidi la revisió de la graella salarial que li demamen els bombers per tornar a “chupar” del poble, tot lo que durant aquet periode dels Tècnics de transport sanitari no han pogut,i tornar ha comprar bons cotxes i motos i moure la economia del país. Sense oblidar les bones ulleres ocley y el bon moreno de platja.
  En tercer lloc, comprin bones ambulàncies, ja que sembla que lo que tenien tampoc els hi convé.
  No cregui que la gent del poble som tontos i inmemoriats per que recordem lo que va fer el Sr. Riberaygua.
  Vosté Sr. Marti, ja té molts vots de bombers i una ministra Sra. Rodriguez que no en té ni idea, que cada professió està especialitzada per portar a terme les seves funcions, i à tot arreu on he anat, bombers té les seves competències, inclús a França (país que tant li agrada a la senyora Rodriguez).
  Per acabar, us diré que la decepció és tan gran, que l’únic que desitjo és que als seus fills no els hi falti el pà diariament, i els andorrans i residents del país que paguem bons impostos pq els funcionaris bombers no els hi falti de res.
  Me n’oblidava, que sempre hi hagi una bona foto que penjar en el diari d’aquests senyors.

 3. Si amb 400 serveis estaben saturats… Amb 4.500?????? Gracies Sr Martí ja te els vots que volia…

 4. anonimus commented on FÒRUM.ad:

  […] de aquest país! no teniu ni […] idea de fer una bona gestio. Hem sembla que quan s’ha privatizat el servei d’ambulancies va ser per un tema d’ hores extres, no m’hen recordo del tot be…pero jo diria que cobraben uns 450.000 euros en hores extres, a partir d’ara aixo no pasara?????? A més com a ciutadà deixo de tenir l’assistencia de gent molt qualificada a tenir una assistencia de uns socorristes catxas que es creuen els reis del mon. Gracies senyor Marti and company

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada