El transport sanitari i els mini busos ja poden circular pel pas habilitat a la CG1

El Govern informa que el transport sanitari i també els mini busos ja poden passar per la solució temporal que s’ha habilitat a la zona afectada per l’esllavissada a la CG1, a l’altura de la Borda Sabaté. D’aquesta manera, es minimitza al màxim les conseqü.ncies en l’accés rodat a Espanya.

Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, que s’ha tornat a traslladar fins a la zona dels fets aquest dissabte a la tarda. Ha assegurat que el “trànsit per la frontera hispanoandorrana es fa amb les condicions òptimes de seguretat”. Queden encara exclosos els vehicles pesants, que han d’accedir i sortir del país per la frontera francoandorrana.

Fruit dels treballs dels cossos de seguretat i serveis geològics, el Govern estarà en disposició a primera hora de dilluns d’instal·lar barreres a la zona afectada.

D’aquesta manera, es podria habilitar dos carrils en cada sentit per permetre-hi l’entrada de vehicles pesants. A més, en el proper Consell de Ministres es tramitarà la declaració d’emergència amb l’objectiu de poder agilitar la contractació de totes actuacions que s’hagin de dur a terme.

De manera paral·lela, continua el seguiment de l’estat de la muntanya que ha patit l’esllavissada a fi de poder avaluar l’estabilitat d’aquesta. L’Executiu garanteix un control constant del comportament de les roques per actuar de manera anticipada si hi ha nous moviments. En relació a les afectacions sobre el centre comercial, operaris de manteniment ja treballen per permetre’n la reobertura en els dies vinents.

El cap de Govern també ha explicat que des del ministeri de Turisme es manté un contacte constant amb comerciants i hotelers. Aquests han manifestat a la titular de la cartera, Verònica Canals, que les cancel·lacions de reserves són testimonials.

La col·laboració entre els cossos de seguretat, els serveis comunals i les institucions del país veí han permès restablir la connexió amb Espanya de manera ràpida i diligent.

L’incident no ha provocat ferits, però sí desperfectes materials al centre comercial proper. Els fets han tingut lloc a les sis del matí d’aquest dissabte.