Aquest diumenge, 10 de juliol, la novena etapa del Tour de France 2016, que uneix Vielha amb Ordino-Arcalís, passarà per la Seu d’Urgell, entre d’altres poblacions de l’Alt Urgell i el Pirineu. Per aquest motiu quedarà tallat al trànsit rodat la carretera N-260 a partir de les 13.25 hores al seu pas pel terme municipal de la Seu d’Urgell.

El Tour arribarà a la Seu d’Urgell des de Vielha per la carretera N-260, entrant per l’avinguda del Valira i fins a l’avinguda de Guillem Graell, on a la rotonda de Bisbes Prínceps, els ciclistes enfilaran per l’avinguda de les Valls d’Andorra i es dirigiran fins a la carretera N-145, en direcció al Principat d’Andorra, per arribar al final d’etapa a Ordino-Arcalís.  

El Tour de France l’encapçala la caravana de publicitat amenitzada per 170 vehicles, 600 persones, 35 marques i 14 milions d’obsequis. Els urgellencs i seguidors la ronda ciclista francesa podran gaudir d’un show de 35 minuts que es preveu que arribi a la Seu d’Urgell a les 13.41 hores.

Per la seva part, la ciutat rebrà el Tour de France amb els gegants de la ciutat que es trobaran instal·lats a la rotonda de Bisbes Prínceps.

Pel que fa a l’hora de pas de ‘La grande boucle’ per la Seu es preveu, segons l’organització del Tour, a les 15.14 hores.

Val a dir que es restablirà la circulació de vehicles a les 16 hores.

Recordem que davant l’allau de seguidors de Le Tour de France que es preveu que passin per la capital de l’Alt Urgell el diumenge 10, el dilluns 11 i el dimarts 12 de juliol, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Turisme Seu ha reservat per aquestes tres jornades tot l’aparcament municipal de caravanes pels aficionats de la ronda ciclista francesa per tal que puguin seguir les etapes de manera còmode i alhora gaudir de les possibilitats turístiques de la nostra ciutat.

També s’habilitarà la pista polivalent de la zona esportiva municipal com aparcament de bicicletes dels aficionats que segueixin la cursa ciclista, els quals podran fer servir els vestidors i les dutxes del camp municipal d’esports de la Seu d’Urgell. Els aficionats també tindran a la seva disposició un parell de telèfons de guàrdia com a servei de reparacions de bicicletes.  

Paquet turístic familiar per la jornada de descans del Tour

Pel dilluns 11 de juliol, coincidint amb la jornada de descans de la ronda ciclista francesa, Turisme Seu ofereix un paquet turístic per aquesta jornada adreçada a les famílies que segueixen el Tour.

El pack turístic per a tota la família inclou un seguit d’activitats ludicoesportives al Rafting Parc la Seu d’Urgell com baixades de ràfting, piragüisme, btt, open-caiac, entre d’altres, així com un menú al restaurant del parc.

D’altra banda, també s’ha organitzat expressament pel mateix dilluns 11 de juliol una activitat cultural familiar que consistirà en una visita guiada a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

Els participants en aquesta activitat familiar coneixeran la història de la Seu d’Urgell, així com la vinculació amb el món del formatge. També podran participar d’una degustació de formatges de la Cooperativa Cadí.

La visita s’iniciarà a les cinc de la tarda i té un preu de 2 euros per persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada