El tram de la C-14 entre Coll de Nargó i Adrall, dels més perillosos de la demarcació de Lleida

c14Els vint quilòmetres de la carretera C-14 entre Coll de Nargó i Adrall són els més perillosos de la demarcació de Lleida. Les dades pertanyen a un estudi del projecte EuroRAP, en el qual hi participa la direcció general de carreteres de la Generalitat de Catalunya i el RACC.

El mateix estudi assenyala que les vies lleidatanes tenen un risc d’accident un 30 per cent superior a la mitjana catalana, segons ha revelat el conseller d’Interior, Ramon Espadaler. El risc és elevat malgrat que s’ha constatat una reducció de gairebé el 50 per cent dels accidents entre el període 2004-2006 i el 2009-2011.

El diari Segre recull que el tram alturgellenc ja fa més de deu anys que s’inclou entre els més perillosos, amb 7,35 accidents mortals o greus a l’any de mitjana. A aquesta dada s’afegeix que un altre tram d’alt risc és la N-260 a Martinet, a la Cerdanya, i la via entre Bassella i Solsona.

Espadaler ha respost aquest dimarts una pregunta del diputat republicà per Lleida Josep Cosconera sobre les mesures d’Interior per reduir la sinistralitat a les carreteres lleidatanes.