El tractament de ferides amb pressió negativa es podrà fer en l’àmbit ambulatori

El Consell de Ministres ha aprovat el Decret de nomenclatura i les condicions de finançament per part de la CASS del Tractament de ferides amb pressió negativa (TEP). Aquest tractament es podrà fer, a partir d’ara, a nivell ambulatori, i es reemborsarà al 90% en règim de tercer pagador per incentivar l’aplicació de teràpies a nivell ambulatori que evitin l’hospitalització.

El tractament de ferides amb pressió negativa és una cura mitjançant un circuit de pressió negativa, tancat i estèril, que afavoreix la cicatrització de les ferides, ja que disminueix la seva dimensió i augmenta el teixit de granulació. La tècnica s’ha utilitzat amb èxit des del 2003 a nivell hospitalari per al tractament de ferides d’elevada complexitat, i ara tenint en compte el baix nivell de complicacions del tractament, i per facilitar-ne l’accés s’aplicarà a nivell ambulatori per part de personal d’infermeria amb formació específica.

La voluntat del Ministeri és incentivar els tractaments ambulatoris per evitar l’hospitalització. A més, aquest canvi permetrà reduir el cost de la teràpia, que en 15 dies d’hospitalització és de 1.610 euros i a nivell ambulatori serà de 600 euros.

Per permetre l’aplicació a nivell ambulatori en els centres d’atenció primària cal actualitzar la nomenclatura per incloure un nou acte d’infermeria denominat Tractament de ferides amb pressió negativa, i així ho ha aprovat aquest dijous el Consell de Ministres. El tractament, però, sempre haurà de ser prescrit per un metge especialista i iniciat a l’hospital.

TOTES LES NOTÍCIES