El Tour de França 2021 viurà 3 jornades al país

Ciclistes durant el pas del Tour de France per Andorra
Ciclistes durant el pas del Tour de France per Andorra. Foto: ARXIU

El recorregut del Tour de França 2021 s’ha desvetllat aquest diumenge al vespre, en una emissió especial del programa Stade 2, al canal France 3. Andorra serà protagonista a la ronda francesa amb tres jornades i amb un recorregut que ha trencat els pronòstics.

Diumenge 11 de juliol Andorra acollirà bona part de la quinzena etapa, que sortirà des de la localitat de Céret i tindrà un recorregut de 192 quilòmetres. Els ciclistes travessaran la frontera del Baladrà i hauran de superar el Port d’Envalira (2.408 metres), que serà el sostre de la propera edició i que ja es va ascendir l’any 1964 en la primera visita del Tour a Andorra. A continuació es dirigiran fins a Canillo i Encamp, des d’on ascendiran el coll de Beixalís (1.796 metres), seguiran per Anyós i acabaran l’etapa a Andorra la Vella.

Dilluns 12 de juliol serà jornada de descans, que el pilot i l’organització faran al país. L’endemà, el Tour sortirà des del Pas de la Casa i es dirigirà a la localitat de Saint-Gaudens, en una etapa de 169 quilòmetres.

La propera serà la sisena visita del Tour de França, cinc anys després de la darrera, l’any 2016, que també va tenir protagonisme d’Andorra durant tres jornades.

TOTES LES NOTÍCIES