El Torneig del Cub de Rubik inclourà un taller previ de l’especialista Pablo Oshiro

El Torneig Nacional del Cub de Rubik d’Andorra arriba a la seva quarta edició amb novetats. L’organització, el grup Pyrénées i Andorra Telecom de la mà del Club de Rubik de Catalunya, ha decidit complementar la competició amb la vessant més formativa. Així, l’especialista Pablo Oshiro oferirà un taller obert al públic el dia 9 de novembre, de les 18 a les 20 hores, al Fòrum de la FNAC. Oshiro ha estat doble campió d’Espanya en la modalitat Megaminx i compta amb molta experiència en el món de la competició.

La competició se celebrarà en el mateix espai dissabte 30 de novembre amb seixanta participants previstos, majoritàriament de nacionalitat andorrana, espanyola i francesa, i serà l’únic campionat oficial que es disputarà aquest any al Principat.

L’esdeveniment, que forma part del calendari internacional de la World Cube Association, comptarà amb deu disciplines diferents: 3x3x3 Cub, 2x2x2 Cub, 4x4x4 Cub, 3x3x3. Blindfolded, 3x3x3 Fewest Moves, 3x3x3 One-Handed, Clock, Pyraminx, Skewb i Square-1. Es manté així l’aposta per les variants més tradicionals sense renunciar a l’espectacle que ofereixen les modalitats a cegues o amb una única mà.

El millor andorrà en la categoria Cub 3x3x3 es proclamarà campió d’Andorra, títol assolit en l’edició passada per l’Arnau Ferrer, que també es va adjudicar la segoa edició del campionat.

El torneig ha estat presentat aquest dimecres a la premsa pel director de Màrqueting de Pyrénées, Ronald Cabrera, i el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall.

Cabrera ha considerat que aquest esdeveniment es troba totalment consolidat i ha destacat la bona acollida de les edicions anteriors “perque és un espectacle no només per als amants d’aquest joc sinó per al públic en general”.

Carles Casadevall, per la seva banda, ha fet èmfasi en la importància d’incloure la formació dins del calendari de la prova.

Andorra Telecom inscriu aquesta col·laboració dins el suport a activitats formatives en ciència i la tecnologia i que ja té com a referències esdeveniments de robòtica orientats als joves com són a Micro First Lego League (MFLL) o la World Robotic Olympia(WRO). Pel que fa a Pyrénées, l’organització d’aquest torneig forma part del projecte de la FNAC de dinamització amb activitats culturals i d’oci.