El Tomb Lauredià recorrerà dos nous camins de la parròquia

Dissabte 8 de juny, torna el Tomba Lauredià. La caminada popular, que arriba a la 5a edició, combina esport i natura ja que recorre una part de l’extensa xarxa de 28 km de camins senyalitzats de la nostra parròquia.

Es reprèn el mateix format de cada any amb 3 recorreguts adaptats a diferents edats. Hi pot participar tota la família i els infants a partir de 5 anys.

Els 3 circuits són:

–      circuit curt de 4 km i desnivell positiu acumulat de 336 m

–      circuit mitjà de 7 km i desnivell positiu acumulat de 529 m

–      circuit llarg de 16 km i desnivell positiu acumulat de 1060 m

En la presentació davant la premsa, el conseller d’Esports ha destacat que enguany “el Tomb Lauredià presenta algunes novetats pel que fa als recorreguts que passaran per dos camins que fins ara no es recorrien: el camí dels Prats, que el Servei de Boscos va recuperar l’any passat, i el camí de Torrent Forcat”.

I és que aquest és precisament un dels objectius de la caminada: donar a conèixer els camins de muntanya. Segons el sotsdirector de Sasectur, Oscar Balcells, “ha estat un encert canviar els recorreguts ja que els participants descobriran paisatges meravellosos i passaran per indrets nous com la cascada de Llumeneres, Sant Martí de Nagol o el Coll de la Plana”.

L’edició passada la caminada va comptar amb 283 participants. Una xifra rècord que s’espera igualar aquest any.

TOTES LES NOTÍCIES