El tofu, la carn dels vegetarians

El tofu és un preparat oriental, que inclou d’entre els seus components la llavor de la soja, aigua i coagulant. El tofu, per textura, vindria a ser un formatge fresc, però de soja. Fa milers d’anys que es consumeix però la coneixença aquí és relativament recent.

Es tracta d’un producte baix en calories, ric en proteïnes i de poc greix.

També és ric en ferro i pot comptar amb alts continguts en calci. Per la seva composició, no conté cap component derivat animal. Tot és vegetal.

Per les seves qualitats nutricionals, el tofu és un aliment indispensable en dietes vegetarianes, però cada vegada més és un producte que s’està introduint en qualsevol tipus d’alimentació i també per a les persones que volen fer una mica de règim.

L’aportació proteica del tofu és d’alta qualitat, comparable a la de la carn. Cal esmentar que aquest producte conté al voltant dels 14 grams de proteïnes per cada 100 grams.

El tofu és també ric en àcids greixosos no saturats, que resulten beneficiosos per a la salut. A més a més, no conté colesterol i l’índex de greixos saturats és baix.

El contingut en calci és una altra de les qualitats del tofu. Una ració de 250 grams de tofu aporta el 38% de les quantitats d’aquest mineral diàries recomanades.

Pel que fa a les calories, per 100 grams d’aquest aliment, l’aportació calòrica és de 160 calories.

Es pot cuinar de diverses maneres: a la planxa, fregit, al forn, arrebossat i es poden fer diverses receptes com canelons, bunyols, truita… Especialment podrem trobar tofu a les botigues d’aliments ecològics.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES