Les  xarxes socials s’han erigit amb una premissa clara: els contactes que afegim són persones a les que ens uneix l’afinitat electiva; els gustos. Les aplicacions per lligar funcionen de la mateixa manera: busquem persones que tinguin els mateixos interessos que nosaltres. El problema és que malgrat que els interessos comuns poden arribar a unir, són les diferències, les nostres fòbies, el que ens separa. Què passaria si en lloc d’això ens ajuntéssim en base al que odiem.

Això és el que proposa Hater. Aquesta app només disponible per a iOS i en anglès funciona d’una manera semblant a Tinder. L’única diferència és que quan ens fem un compte hem d’indicar què odiem. No pots amb els quals s’escaquegen a pagar el compte? Odies el Nadal? Després d’indicar-ho podràs començar a buscar parella. Hater t’indica quanta afinitat odiadora tens amb els altres usuaris i a quina distància de tu es troben.

Difícilment Hater podrà competir amb Tinder, però la notícia posa sobre la taula una idea sobre el món social en línia d’allò més interessant. Les xarxes socials s’articulen amb freqüència a l’entorn d’allò que ens agrada. Fins fa relativament poc Facebook només permetia “fer likes” i recentment ha introduït les emoticones d’empipament. Twitter només permet retuitejar. Per què pensem en els éssers humans com a entitats que s’uneixen sota la força creadora? Potser ens assemblem molt més en el que odiem que en el que volem.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada