El teu rostre i el teu cos necessiten relax! Et revelem els efectes de l’estrès en la pell

No hi ha dubte, la felicitat i la tranquil·litat ens senten bé. Somriure radiant, mirada il·lusionada i actitud positiva són el millor trio per a treure a relluir la nostra bellesa interior i exterior. No obstant això, no sempre podem mantenir una actitud vital: la rutina ens porta petits problemes laborals i personals, jornades eternes de treball, i un assortiment d’aspectes urgents (que en realitat no ho són tant) que aconsegueixen que l’estrès sigui un estat constant. I aquest estat de nerviosisme es reflecteix en la nostra pell, de moltes més formes de les que et puguis imaginar. Mentre aprenem a relaxar-nos, et revelem els efectes de l’estrès en la pell.

Ulleres, fatiga… la falta de somni en el cutis

Quan et passes el dia sofrint estrès, agafar el son es fa una tasca complicada i això es reflecteix en el rostre en forma de cansament, fatiga, ulleres i bosses en els ulls. Dormir bé, a poder ser les vuit hores recomanades, és essencial per a tenir una energia que es projecti de l’interior a l’exterior. Un rostre cansat, sense haver-se relaxat a la nit, presenta una falta de lluminositat que omple el rostre, així com signes poc saludables, sobretot, en la zona de la mirada. Descansar bé és el millor aliat per a presumir de bellesa interior i exterior, i per a això cal controlar l’estrès.

L’estrès envelleix i deshidrata la nostra pell

L’estrès és un gran desencadenant del procés d’envelliment de la nostra pell, per diferents circumstàncies simultànies. D’una banda, quan sofrim un període sostingut de nervis i preocupació, segreguem l’hormona ‘cortisol’, que facilita la descomposició, a un ritme més freqüent de l’habitual, del col·lagen i l’elastina. L’àcid hialurònic del nostre organisme també es posa en escac amb l’estrès, i el procés de regeneració cel·lular s’alenteix, afavorint l’aparició d’arrugues i línies d’expressió. A més, els nutrients necessaris perquè la pell estigui jove, sana i hidratada no acaben d’arribar al cutis, i aquest apareix sense vitalitat.

A més, el cutis perd energia per a fer front als factors externs i la seva barrera hidralipídica s’afebleix, de manera que la dermis no és tan eficaç en la retenció d’aigües i arriben la deshidratació i la tibantor. Al seu torn, aquestes dues afectacions cutànies emfatitzen la visibilitat i aparició de signes d’envelliment cutani.

Per a combatre els efectes de l’estrès en la pell, és important beure un parell de litres d’aigua cada dia i garantir que el nostre cutis estigui sempre ben hidratat, aplicant fórmules amb àcid hialurònic.

Acne i malalties cutànies

L’aparició de granets en el cutis és un altre dels efectes de l’estrès en la pell. Les alteracions hormonals pròpies d’un estat d’ansietat permanent provoquen un desequilibri en la producció de greix, que afavoreix que apareguin aquestes imperfeccions. La segregació de ‘cortisol’, hormona representativa d’un període d’estrès, facilita la intensitat i visibilitat d’aquesta acne. Alliberar la pell de les toxines i exfoliar el cutis una vegada a la setmana són dos gestos clau per a combatre aquesta afectació.

A més, quan sofrim estrès, el nostre organisme allibera histamina, adrenalina i cortisol, una segregació que afebleix el sistema immunològic i causa desequilibris, que es manifesten en forma d’herpes, febres, i fins i tot malalties cutànies com la dermatitis i la psoriasi.

Altres afectacions: caiguda del cabell

L’estrès també es manifesta en la salut de la nostra cabellera, que pot perdre densitat en un període d’esgotament i nervis, així com també per un xoc emocional. És un dels causants de la caiguda del cabell reaccional.

TOTES LES NOTÍCIES