El Territori Special obre el camí cap als Jocs Special Olympics 2018

La  cerimònia de clausura del Territori Special ha obert el camí que ha de portar fins als Jocs Special Olympics 2018 i que acolliran, conjuntament, Andorra la Vella i la Seu d’Urgell. Són els primers Jocs transfronterers, que s’organitzaran amb una doble seu entre dos països, i també els primers a zona del Pirineu. Des de l’organització calculen que unes 800 persones, entre esportistes, entrenadors, voluntaris i acompanyants, han passat per Andorra la Vella i la Seu d’Urgell al llarg del cap de setmana. Un dels moments més destacats de l’acte de clausura ha estat quan s’ha descobert el logotip pels Jocs. El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, que assistit a l’acte en representació del comú, ha dit que l’experiència del cap de setmana ha estat “espectacular”, tant pels esportistes com pels voluntaris, i que han pres nota de totes les millores que cal fer de cara a l’any vinent, per la festa grossa dels Jocs Special Olympics.

La cerimònia de clausura del Territori Special ha obert el camí que ha de portar fins als Jocs Special Olympics 2018 i que acolliran, conjuntament, Andorra la Vella i la Seu d’Urgell. Són els primers Jocs transfronterers, que s’organitzaran amb una doble seu entre dos països, i també els primers a zona del Pirineu. Des de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la seva presidenta, Marina Gómez, ha destacat la gran acollida i la bona col·laboració entre ambdós territoris i ha definit com a “fantàstic” el cap de setmana. Ara bé, ha recordat que això només ha estat un assaig sobre el terreny, per comprovar com funcionava el lligam entre els dos països, i que la feina grossa és el que ve a partir d’ara, amb la vista posada a l’octubre de 2018, que és quan s’han de celebrar els Jocs. Des de l’organització calculen que unes 800 persones, entre esportistes, entrenadors, voluntaris i acompanyants, han passat per Andorra la Vella i la Seu d’Urgell al llarg del cap de setmana.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, que assistit a l’acte de clausura del Territori Special en representació del comú, ha dit que l’experiència del cap de setmana ha estat “espectacular”, tant pels esportistes com pels voluntaris, i que han pres nota de totes les millores que cal fer de cara a l’any vinent, per la festa grossa dels Jocs Special Olympics 2018, que es celebraran del 4 al 7 d’octubre. Pons ha destacat la importància d’una bona logística per connectar Andorra i la Seu d’Urgell, ja que el fet d’haver-hi dos ‘villages’ podia haver complicat les coses. Al final no ha estat així i molts esportistes i familiars destinats a la capital de l’Alt Urgell han pujat al Principat, i també al revés. Des del comú d’Andorra la Vella estan molt satisfets amb el Territori Special i, segons Marc Pons, aquest esdeveniment “deixarà una petjada molt forta a tots els voluntaris i persones que s’han apropat a les diferents competicions, ja que han pogut viure una cosa ben diferent del que estem acostumats, amb un tracte molt humà i una qualitat d’experiència molt positiva”.

Per part de la Seu d’Urgell, el seu alcalde, Albert Batalla, també s’ha mostrat content amb el resultat del Territori Special i ha assegurat que “això només ha estat una prèvia d’una cosa més gran, que són els Jocs Special Olympics 2018”. Batalla ha dit que el repte principal és “encomanar els valors que desprèn un esdeveniment d’aquestes característiques a tota la ciutadania i que la gent ho visqui com un moment important a la vida dels nostres territoris”. L’alcalde de la capital de l’Alt Urgell també ha volgut destacar la bona entesa entre els dos territoris, tant a nivell tècnic com polític, i s’ha mostrat convençut que s’aconseguiran uns bons jocs “perquè quan et poses a treballar per una cosa tan maca com aquesta, que al final és fer protagonistes un sector de la societat que ho té una mica més difícil que la resta, que és la gent amb discapacitat intel·lectual, doncs és fàcil posar-se d’acord ràpidament”. I coincidint que enguany fa 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, dels quals la Seu d’Urgell va ser-ne subseu olímpica, Albert Batalla ha volgut situar els Special Olympics al voltant d’aquesta efemèride. Batalla ha dit que els Jocs de Barcelona van generar una energia molt especial a la ciutat, en què tothom, d’una manera o altra, va ajudar perquè aquell gran esdeveniment sortís molt bé; i ara, la voluntat és tornar a fer reviure aquella flama esportiva amb els Special, que a més van associats a valors que transcendeixen més enllà de l’esport: la solidaritat, la integració i el saber que cadascú pot aportar el seu granet de sorra per fer una mica millor la vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

A la cerimònia de clausura hi han participat tots els esportistes que han competit aquest cap de setmana, a més dels voluntaris que han fet possible el Territori Special. Un dels moments més destacats ha estat quan s’ha descobert el logotip pels Jocs Special Olympics 2018, que vol mostrar els elements que uneixen els dos territoris organitzadors. Així, la nova imatge dels Jocs suma la força del foc olímpic amb la natura de les muntanyes i el riu Valira.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES