El temps i les vacances escolars desllueixen Sant Jordi

La plaça del Poble no ha lluït com en altres ocasions. El fet que la diada hagi quedat enmig de les vacances de Setmana Santa i el temps que amenaça pluja fa que el resultat a hores d’ara sigui una mica incert. Amb tot, no es deixa de seguir les tradicions i si parlem de llibres, els andorrans no fallen entre els més demanats.

A primera hora s’ha trobat a faltar l’eufòria de la diada. Un dels motius és que els escolars són de vacances per Setmana Santa. El temps aquest Sant Jordi tampoc no acompanya segons destaca RTVA.

Anna Riberaygua, de la lliberia La Puça, creu que “és la primera vegada que es donen totes aquestes circumstàncies” i, en aquest sentit, preveu “un Sant Jordi diferent”. Lluís Canal, de La Llibreria, posa en relleu que “és un dia laboral per a molta part de la població”.

Tot i els factors que poden ser adversos, trobem turistes, molt de València que descobreixen i comparteixen una tradició que cada cop vol ser més igualitària. “Cada any el celebrem i ens regalem llibres, la rosa es queda una mica de banda”, diu una turista. “Em sembla que seria millor el llibre i la rosa per a tothom, no el llibre per a ells i la rosa per a elles”, afirma un altre visitant. I la igualtat també es nota en les compres.

Qui més qui menys comprarà un llibre d’autor andorrà que enguany junt als de Pirineu sumen una vintena de novetats. Alguns fa dies que es venen com ‘Memòries d’un community manager’ de Gabriel Fernàndez. D’altres han arribat fa poc creuen que ha despistat al comprador.

Quins seran els més venuts?
Riberaygua avança que “el llibre de Daniel Armengol ara per ara és un dels que més s’han venut”. Així com “els contes d’Albert Ginestà, que també pot ser un dels més demanats, o la novel·la Cavalls al vent”. Canal, però, alerta que “les novetats han sortit justes i anem tots una mica peixos perquè la gent encara està tantejant”

Els premis com el Ramon Lllull ‘El fill de l’italià’ de Rafel Nadal són altres dels més demanat junt als més publicitats com ‘todo lo que sucedió con Miranda Huff’ de Javier Castillo o ‘Tu no matarás’ de Julia Navarro.