El telèfon mòbil, font de bacteris

netejant el mòbil
cal netejar el mòbil sovint. Foto istock.com

Segons un estudi del Journal of Hospital Infection, el mòbil pot contenir 600 tipus de bacteris diferents, més que un vàter, degut a la freqüència amb què el toquem i al poc que el netegem. Així, per molt que ens rentem les mans a fi d’evitar la propagació de la pandèmia, de res serveix si després el tornem a tocar o ens l’apropem a la cara i la boca.

Per això, és important realitzar una bona desinfecció d’aquesta mena d’objectes. Per a aconseguir-ho, les principals marques com Samsung i Apple donen consells de com actuar correctament. El primer de tot és assegurar-nos que està desconnectat i lliure de carcassa. Per a la funda, una neteja amb aigua i sabó és suficient. En el cas del dispositiu, millor utilitzar una tovalloleta o drap que no danyi la superfície i lliure de borriol, impregnat d’alcohol de netejar. Per les zones més inaccessibles com els connectors del carregador o dels auriculars, utilitzar un bastonet de l’oïda. Si no disposem d’alcohol podem fer una mescla d’aigua (60%) i aigua oxigenada (40%).

Millor si realitzem la mateixa operació amb altres objectes similars com tauletes, teclats, ratolins i claus entre altres.

 

Per Eva Remolina