mobils

Era un secret a veus però ningú s’atrevia a formular-ho d’una forma clara. En fi un estudi demostra que els Smartphones ens fan més ximples, segons una investigació realitzada pel Departament de Psicologia de la Universitat de Waterloo al Canadà i publicat a la revista Science Direct.

La base presa per l’estudi d’aquesta investigació ha estat de 660 persones. L’estudi ha rebut el nom de “El cervell a la butxaca: prova que els smartphones són usats per reemplaçar el pensament” i s’ha centrat en analitzar com en certes ocasions substituïm el nostre cervell pel Smartphone.

Segons afirma, aquelles persones que són menys propenses a realitzar un raonament complex, tendeixen a confiar més en el seu telèfon mòbil d’última generació per resoldre els seus dubtes. D’aquesta manera, en un símil del propi estudi, el Smartphone es converteix en una extensió del cervell que s’empra per fonamentar els raonaments complexos d’aquestes persones mancades de capacitat per a les idees complexes. Això al final el que produeix és que aquestes persones perdin poc a poc la pràctica de dur a terme processos intel·lectuals complexos.

Sens dubte es tracta d’un estudi que només analitza una de les vessants de l’Smartphone. Què passa amb aquells que si són capaços de fer judicis complexos? ¿Millora la seva intel·ligència? Què passa amb la capacitat de multitasca que segons altres estudis ha crescut amb l’aparició de les NNTT?

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada