El Telecabina Tristaina i l’entrada d’Arcalís a Grandvalira marcaran la temporada per Ordino Arcalís

L’estació d’Ordino Arcalís ha obert les seves pistes aquest dijous, després d’un intens treball de terreny. Els tècnics de l’estació han treballat incansablement des del dia 5 de novembre en la producció de neu, quan les condicions climàtiques ho han permès. La nova xarxa de les canonades a la pista les Canals, que s’ha canviat aquest estiu, i els 8 nous vuit canons, alguns d’ells mòbils, han estat fonamentals en aquest treball de preparació de les pistes. En total, s’han destinat prop d’un centenar d’hores en aquesta tasca. A més, les màquines trepitjaneu han pogut preparar tant la neu caiguda com la produïda des del 17 de novembre.

Tot i ser dijous, dia laborable, esquiadors vinguts d’arreu s’han donat cita al camp de neu ordinenc per estrenar la temporada de neu. Arcalís, que és la primera estació d’Andorra que ha obert les seves pistes, ho ha fet amb un 60% del domini en funcionament, amb previsió d’ampliar fins al 75% durant el cap de setmana. Des de l’estació, aquest fet es valora ‘molt positivament’, tal com ha destacat el director de màrqueting i desenvolupament de negoci d’Ordino Arcalís, David Ledesma. En la mateixa línia ha posat en relleu la feina de l’equip de terreny, que ‘incansablement i no sempre amb les millors condicions climatològiques han fet tot el que tenim al nostre abast per fer possible l’obertura’. Ledesma ha recordat que aquesta temporada serà clau per a l’estació, gràcies a l’entrada al grup Saetde, fet que permet oferir productes conjunts claus, com la possibilitat d’esquiar a Ordino Arcalís amb el forfet de temporada de Grandvalira, previ pagament del suplement.

A més, la posada en marxa del telecabina Tristaina, que uneix la base de l’estació amb la Coma, ‘serà el gran impuls per Arcalís’. Els esquiadors podran pujar directament a la Coma sense necessitat d’anar pel telecadira de la Basera, que fins ara era l’únic accés a la zona. Això facilitarà que esquiadors inexperts, principiants, vianants, etc. també puguin accedir a aquesta zona, que sovint és la que presenta les millors condicions de neu. A més, es dota l’estació d’una alternativa més de transport, que fins ara depenia únicament de la Basera, que en cas d’avaria, anul·lar l’accés a la zona de la Coma, deixant una part molt important de l’estació fora de servei. El telecabina, que s’inaugurarà a mitjans de desembre, és el model més avançat i fiable dels Pirineus.

Cal destacar també la millora dels accessos a l’estació i les obres que s’han fet els últims anys, obres on Govern ha invertit més de 15 milions d’euros. Actualment només queden dos trams de carretera que s’estan acabant d’arranjar, i les obres de la galeria paraallaus estan pràcticament enllestides.