El teixit i el color dels tendals

tendalL’elecció de la roba del tendal es fa tant en funció del model escollit com del clima del lloc on es vagi a instal·lar. Es troben en diferents teixits, com, per exemple, els 100% acrílics, que estan tenyits i dissenyats especialment per a l’exterior. Els avantatges que ofereixen és que són fàcils de netejar, són totalment impermeables, conserven el color millor, pesen poc i ofereixen una àmplia gamma de colors.

Una altra roba molt utilitzada és l’screen, un teixit format per fibra de vidre i revestit de PVC, que és molt eficaç per combatre els raigs UVA. Aquest tipus de lona s’adapta fàcilment a grans espais. D’altra banda, proporciona un gran confort tèrmic i és molt resistent contra els agents climàtics. També les lones de polièster són d’alta resistència, ja que suporten fortes tensions mecàniques, per la qual cosa el seu ús és habitual en tendals de grans dimensions. El gran avantatge és que aquesta roba és la que millor aïlla dels raigs del sol, i es redueix així la sensació de calor.

Pel que fa als colors, cal tenir en compte que amb el pas del temps, a causa de la seva exposició al sol i a la pluja, es van degradant, per això els tons foscos perden el seu color amb més facilitat. Si es tracta d’un tendal per posar a la terrassa i aquesta és molt assolellada, serà millor la utilització de tons frescos però intensos, com el verd o el taronja.

Per Redacció / Tot Sant Cugat