El te verd, una beguda amb components antioxidants

El te verd és una de les begudes més antigues del món i especialment consumida als països asiàtics. No es va introduir a Occident fins al segle XVI i la Xina n’és la principal productora.

El te verd té un valor nutritiu destacable, del qual cal fer menció als minerals que aporta, especialment fluor i, en menys mesura, calci, potassi i magnesi.

D’entre les vitamines, en trobem del grup B, que té un paper important en el funcionament del sistema nerviós i també la provitamina A.

El te verd té components antioxidants i d’aquí que se li atribueixin diverses propietats:

•Contribueix a regular els nivells de colesterol, ajudant l’organisme a xuclar menys greixos.

•Ajuda a mantenir una bona salut bucal, pel seu contingut en fluor.

•Té un important efecte diürètic i ajuda a l’eliminació de líquids.

•Pel seu baix contingut calòric, es tracta d’un bon substitut de les begudes gasoses i ensucrades, ja que es pot consumir ben fred.

•Contribueix a la hidratació de la pell, oxigena les cèl•lules i els capil•lars.

•El gust particular del te és a causa d’una substància anomenada tanins, que també li confereixen cert efecte astringent.

•Com passa amb el cafè, el te és estimulant; per això un consum excessiu pot provocar nervis i irritabilitat.

Malgrat els efectes beneficiosos, un consum excessiu pot dificultar l’absorció de ferro, per la qual cosa, el te verd no està indicat per a aquelles persones que pateixen d’anèmia. Per tot plegat, el consum del te verd és bo, però sempre amb mesura, com passa en general amb la resta d’aliments i begudes.

Per Redacció Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.