El Tribunal Constitucional tomba parcialment la llei qualificada de transferències als comuns aprovada pel Consell General l´octubre passat i recorreguda pels consellers generals del PS, SDP i Liberals d´Andorra. El Constitucional considera que els nous criteris de distribució dels recursos de l’Estat no respecten el principi de proporcionalitat objectiva.

L’Alt Tribunal considera que els criteris per població, territori, elements demogràfics i la capacitat hotelera són correctes. No així els elements referents a les inversions destinades a la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica i el compliment dels compromisos adquirits, com ara l´elaboració dels cadastres o la separativa d´aigües, criteris que el TC creu que no respecten el principi de proporcionalitat objectiva. Segons han explicat fonts properes, la decisió del Constitucional afectaria a 4,4 milions dels 55 globals que es destinen als comuns. 

Altres fonts han destacat la derogació de la disposició addicional tercera de la llei de transferències. La raó és, segons aquestes fonts, l’arbitrarietat de la regulació per reglament d’alguns criteris. 

Pel que fa a la llei qualificada de competències, el Tribunal Constitucional estima que és conforme a la Carta Magna. Els magistrats consideren que la llei del sòl estableix els límits necessaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada