El Tribunal Constitucional analitzarà si es van vulnerar els drets dels Cierco en els escorcolls als seus domicilis. Mentre arriba a una decisió, la Batllia no podrà utilitzar el material comissat, entre el qual hi ha prop de 40.000 comunicacions electròniques.

El juny passat, la batlle va autoritzar els escorcolls dels habitatges i les dependències professionals dels accionistes majoritaris de BPA, Higini i Ramon Cierco. La iniciativa es va fer en el marc d’una querella de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol per revelació de secrets bancaris. La policia va comissar 38.410 comunicacions electròniques dels Cierco.

Els advocats dels accionistes majoritaris de BPA van presentar recursos contra aquesta actuació ja que consideraven que se’ls havia confiscat tota mena de documents i objectes de forma innecessària i arbitrària, en una actuació que van titllar de desproporcionada.

Ara, el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos d’empara i estudiarà si s’han vulnerat els drets dels empresaris. L’actuació té efectes suspensius, és a dir que els tribunals ordinaris, per ara, no poden fer cap ús del material que es va comissar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada