El Tribunal Constitucional ha admès ha tràmit el recurs de la família Pujol contra la comissió rogatòria demanada per l’audiència espanyola. La família considera que s’han vulnerat drets fonamentals i la legislació internacional. Per això, exigeix que no es puguin utilitzar les dades bancàries que s’han transmès a Espanya.

Segons publica el diari Ara, el Tribunal Constitucional ha acceptat el recurs d’empara de la família Pujol per violació de drets fonamentals. La defensa ha reclamat l’anul·lació de la comissió rogatòria demanada per la justícia espanyola. Ho justifica assegurant que les dades bancàries dels membres de la família han estat obtingudes il·lícitament per la coacció de les autoritats espanyoles. Així es descriu, segons la defensa, en la declaració del màxim accionista de BPA, Higini Cierco.

Basant-se en la legislació internacional, la defensa dels Pujol fonamenta el recurs en el fet que la comissió rogatòria es podria executar a Andorra sempre que el delicte perseguit, un delicte fiscal, fos punible també al Principat.

Ara, el Tribunal Constitucional té dos mesos per estudiar el recurs dels Pujol. Si l´alt tribunal s´hi pronunciés a favor, les dades bancàries que Andorra ha transmès a Espanya no podrien ser utilitzades en la causa oberta contra l’expresident Jordi Pujol pel jutge José de la Mata de l’audiència espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada