El taronja és un bon color

fc-barcelonaEn el cor de tots els culers hi ha una sèrie de dates especials que tots recordem amb orgull i que ens han fet més grans, més forts, que ens han unit i ens han portat on som ara fent pinya i gaudint del nostre equip, el millor del món.

D’entre aquestes dates jo en recordo una de molt especial, el 20 de maig de 1992, any olímpic a Barcelona i la primera Copa d’Europa guanyada pel Barça al mític estadi de Wembley, amb aquell gol de Ronald Koeman al minut 6 de la segona part de la pròrroga.

En aquell partit el Barça va fer servir una samarreta taronja, amb detall blaugrana a les mànigues, que ens va portar cap al triomf desitjat per tots.

Qui no recorda la narració de Joaquim Maria Puyal: tocarà Stoichvok, pararà Bakero i xutarà Koeman, atenció… toca Stoichvok, para Bakero, xuta Koeman GOOOOOOOOL.

Anys més tard, per la temporada 2012/13 en que es va guanyar la Lliga, el Barça va tornar a tenir una samarreta que fusionava el taronja amb el groc en el cos, per retre homenatge a la barreja de cultura, art, estil i arquitectura de la ciutat, on el groc quedava a la part inferior, aquella que s’amaga dins els pantalons.

Aquesta temporada, on la samarreta blaugrana s’ha revolucionat portant per primera vegada a la història franges horitzontals, s’ha tornat a recuperar el color taronja per a la segona samarreta, la que porta les quatre barres de la senyera catalana a l’esquena, una reivindicació més de la catalanitat del nostre equip en aquests temps tan difícils políticament parlant.

I de cara a la propera temporada, semblaria ser que el fabricant de les samarretes del Barça vol retre homenatge, pel 25è aniversari de Wembley’92 a les samarretes que lluïa el Barça aleshores, pel que tornarem a tenir novament una samarreta taronja.

Així doncs, m’atreviria a dir que el taronja està lligat al Barça per sempre i que el podem vincular amb un senyal inequívoc d’èxit, de bon joc, d’alegria controlada i fins i tot d’esperança, esperança d’un Barça encara millor i més proper als seus Socis, un Barça que s’acosti més a les Penyes, que de vegades penso que li fan nosa i fa el mínim per acontentar-les, però aquest és un tema que abordarem un altre dia.

Bon cap de setmana!

1 comentari

  1. Bé probablement el barça se’ns està espanolitzant amb la conya del naranjito del 1982… O pot ser es parla d’un altra taronja? del peís dels holandesos?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES