El tancament del camí del Falgueró es farà durant el febrer i podria allargar-se fins al setembre

El camí del Falgueró podria tancar-se d’aquí a quinze dies o tres setmanes, segons els càlculs que han fet els constructors responsables de l’obra que s’està portant a terme a la zona per obrir un nou vial. Des del Comú d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet ha explicat que s’està pactant amb la constructora que el camí, que es fa servir com un dels accessos al col·legi Sant Ermengol, pugui tornar a ser accessible de cara a l’inici del nou curs escolar. De moment, però, encara no s’ha decidit res sobre una possible alternativa a aquest accés.

El camí del Falgueró romandrà tancat amb tota probabilitat de febrer a setembre, per evitar el risc de caiguda de rocs que provocaran els treballs d’estabilització d’un talús, en el marc de les obres del desenvolupament de la zona urbanística del Falgueró. El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat a l’ANA que els constructors calculen que el tancament es produirà en quinze dies o tres setmanes, i el Comú ha demanat que pugui reobrir-se de cara al setembre coincidint amb l’inici del nou curs escolar, cosa que la constructora veu factible.

Calvet, que ha assegurat que abans de fer res al camí tothom n’estarà assabentat, ha indicat que continuen amb converses amb el Ministeri d’Educació per negociar una possible alternativa, però que abans de prendre cap decisió volen saber de manera precisa quants escolars l’utilitzen venint a peu des dels seus domicilis, i quants són alumnes d’altres parròquies i que són els pares els que els deixen a l’avinguda Fiter i Rossell perquè pugin a peu. En tot cas, Calvet ha destacat que el camí ja va estar tancat durant una bona temporada quan es van fer les obres d’ampliació del col·legi i no es va posar cap alternativa.

D’altra banda, el cònsol menor ha posat de manifest que el compromís de la constructora és refer el paviment, les proteccions i l’enllumenat del camí, per la qual cosa quan es reobri presentarà un millor estat que fins ara.

TOTES LES NOTÍCIES