El Comú d’Andorra la Vella tanca el segon trimestre amb un superàvit de 3,4 milions d’euros

El Comú de la capital ha aprovat aquest dijous la liquidació dels comptes del primer semestre de l’any que es tanquen amb unes despeses de 12,8 milions d’euros i uns ingressos de 16,3 milions d’euros, el que suposa un superàvit de 3,4 milions. Aquestes dades han estat valorades de forma positiva per la majoria per l’esforç de contenció realitzat, com també pels consellers de Demòcrates d’Andorra, que han alertat de la previsible minva de taxes i impostos, però els del Partit Socialdemòcrata han estat més crítics, mostrant-se preocupats perquè es pugui mantenir l’austeritat i ‘que no es malgastin recursos’.

La reducció d’un 16,45% de les despeses durant els sis primers mesos de l’any ha permès que amb una disminució d’un 1,48% dels ingressos es pugui tancar el segon trimestre amb un superàvit de 3,4 milions d’euros al Comú d’Andorra la Vella. Així ho ha explicat la consellera de Finances, Maricarme Nin, qui ho ha atribuït a la política de contenció aplicada i l’optimització dels ingressos. Entre les partides que més han contribuït a aquests resultats hi ha la rebaixa d’un 33% de la despesa de consum de bens corrents i serveis o la renegociació de contractes d’arrendament i assegurances a la baixa.

Des de DA han valorat els comptes de forma positiva tot i advertir que caldrà posar en marxa ‘accions d’estalvi’ per contrarestar la caiguda de la recaptació d’impostos i taxes. Alguns exemples són per als demòcrates les ja aplicades com la reorganització de les escoles bressol i la ubicació de serveis en espais de propietat i no de lloguer, com és el cas de les noves dependències del Comú als entorns de Casa de la Vall.

Per contra, des del PS han criticat que no es compti un préstec de 3,5 milions d’euros que es va dir que s’inclouria, tot i que la consellera Nin ha exposat que el pagament del mateix no es va realitzar fins aquesta setmana.

Els consellers Marc Cornella i Josep Vila s’han mostrat ‘preocupats’ perquè es pugui mantenir l’austeritat i ‘que no es malgastin recursos’. I és que segons els socialdemòcrates, aquesta austeritat no s’observa en la contractació de personal que assenyalen que va en augment, com tampoc creuen que hi tingui massa impacte la reducció de dies de la Festa Major de la parròquia o del servei d’esports d’estiu. ‘S’estan posant pedaços però no hi ha una gestió eficaç’, han manifestat.

Amb tot, el cònsol menor, Jordi Minguillón, ha insistit en el fet que s’ofereixin els mateixos serveis o més i encara es redueixi la despesa. La previsió, segons ha apuntat la cònsol major, Rosa Ferrer, és acabar l’any ‘més o menys com l’any passat’.

En un altre ordre de coses, la sessió d’aquest dijous també ha servit per fer l’aprovació inicial de les obres de la Quirola, on s’hi construirà un ascensor que connecti Príncep Benlloch amb la Baixada del Molí i es remodelaran les escales existents; així com la subrogació dels contractes amb les empreses encarregades de les obres de les noves dependències de Govern i del Comú a l’entorn de Casa de la Vall. Amb aquesta acció, s’adjudiquen les obres de la part del Comú als mateixos que realitzen les del Govern amb un import de 2,3 milions d’euros i un termini de 16 mesos, que clouria al setembre del 2013.

1 comentari

  1. Doncs a veure si la resta de parroquies fan igual i acabem amb el malait deute d’una vegada…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES