El tancament de l’escola bressol de Prada Casadet suposarà un estalvi de 35.000 euros anuals

La decisió presa pel Comú d’Andorra la Vella de tancar l’escola bressol de Prada Casadet suposarà un estalvi de 35.000 euros anuals per les despeses de calefacció i manteniment, i d’aquí a un any, si es decideix deixar de pagar el lloguer, la despesa es reduiria en més de 3.000 euros mensuals. La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha indicat que la decisió s’ha pres perquè el nombre de demandes s’ha reduït de gairebé un 50%, i que tot i que el centre dels Serradells no és tan cèntric, és de propietat i les instal·lacions són més modernes. Els consellers de l’oposició demòcrata veuen bé el tancament, mentre que els consellers del PS han lamentat que es retalli ‘en algunes coses i en d’altres no’, i no entenen la mesura perquè no comportarà un estalvi en el lloguer ni en el personal.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat que personalment li va saber greu la decisió, però que s’ha pres perquè el Comú ha passat de tenir 77 demandes noves d’infants el 2008, a només 36 el 2012. Per tant, amb el tancament de l’escola bressol de Prada Casadet, la dels Serradells estarà aquest nou curs al 80% de la seva capacitat, i la de Santa Coloma al 70%.

Tot i això, Ferrer ha destacat que encara no és una decisió definitiva, i que per això seguiran pagant el lloguer, de més de 3.000 euros al mes, durant un any, per assegurar-se que no hi torni a haver un increment de natalitat. Malgrat tot, dubta que això passi, perquè cal tenir en compte que a banda de la baixada de la natalitat, ha marxat molta gent del país, i molta d’altra està a l’atur, per la qual cosa no necessiten aquest servei perquè els fills es queden a casa.

Ferrer, que entén la preocupació dels pares perquè s’ha tancat la guarderia més cèntrica, ha indicat que la dels Serradells és de propietat, és més gran i compta amb unes instal·lacions més modernes, amb cuina inclosa. De moment, com que el personal es manté i s’agrupa als Serradells, s’estalviaran les despeses de calefacció, manteniment i trasllat del menjar, que ha xifrat en 35.000 euros anuals.

La cònsol també ha volgut tranquil·litzar els pares recordant que hi ha transport comunal fins als Serradells, i que estan mirant d’obrir mitja hora abans l’escola bressol per tal que els doni temps de portar els fills abans d’anar a la feina.

De la seva banda, els consellers del Partit Socialdemòcrata han criticat la decisió, perquè asseguren que no pot ser que només es retallin algunes coses i d’altres no, fent referència als càrrecs de confiança que s’han creat. Josep Vila ha indicat que si es manté el personal i es manté el lloguer, no veu d’on pot sortir l’estalvi, mentre que Marc Cornella ha afegit que sempre surten perjudicats els mateixos, i ha lamentat que era una instal·lació molt cèntrica i recentment remodelada.

10 comentaris

 1. No se de que es queixen,ya que tenen serradells per colocar a la canalla i estan avisats.
  El problema l’hen tingut els pares la primera 15a d’agost als esports d’estiu queda anulada per falta de pressupos sense avisar i tenin que fer peripecies per colacar la canalla.

 2. Miquel, el teus comentaris tambe ells devem pagar entre tots els contribuents d’andorra la vella no?

 3. És ben evident que el servei és imprescindible i sempre l’han assegurat. Amb una subvenció enorme, que paguem tots els contribuents, em sembla que els pares poden estar prou satisfets… Per accedir a l’escola bressol dels Serradells hi ha el servei del bus comunal – també molt subvencionat -, amb una freqüència de pas cada 15/20 minuts. I, pel què fa a la construcció de noves infraestructures al Prat de la Creu, jo prefereixo no haver de pagar lloguers als particulars i incrementar el patrimoni comunal. Em sembla que el tracte que van fer amb el Consell i amb el Govern és prou ben avantajós i serà profitable per a la parròquia.

 4. Exacte, Josep. Ja estem farts que aquests polítics, que són els que han fet el forat actual a les finances comunals, juntment amb altres, ens diguin que no hi ha diners per a algunes coses que ells no volen i sí per a d’altres. Han fet una gestió nefasta i ara l’han de pagar els ciutadans. No senyor, si no hi ha diners és sobretot perquè no els han sabut administrar bé i se’ls han gastat sempre allà on han volgut. I és el que volen continuar fent.

 5. Miquel: No estàs disposat a pagar més impostos i tributs… Has calculat quant pagaràs, si vius a ALV, per amortitzar els 3.500.000 d’euros a 20 anys?

 6. Això no és un optimització, és una retallada en tota regla. Sinó que li demanin als pares. Repeteixo: hi ha diners per a unes coses i no per a altres. Molts assessors, massa polítics i massa càrrecs de confiança, amb els corresponents sous bastant per sobre de la mitjana de la població en general. Els nomenaments “digitals” sobren, però els serveis no.

 7. El Comú d’ALV preten estalviar 35.000 euros anuals tancant unes dependències que donen un servei IMPRESCINDIBLE a l’altre 50% de les famílies que l’utilitzen, obligant-les a fer més despesa per portar els crios a Serradells…
  Mentrestant s’entrampen 20 ANYS en un préstec de 3.500.000, euros, al 3,93% (avui), per acabar unes dependències comunals.
  I tot comptant amb que els estalvis es materialitzin… que és una mica com jugar a la loteria.
  Canvien “la xocolata del lloro” per una trampa milionària.
  On són les prioritats aquí? Què és realment imprescindible? A qui s’ha de beneficiar? No fotem home!
  .

 8. Tu, Sebas, No deus pas ser ciutadà de la parròquia d’Andorra la Vella, eh?? Una vergonya? Quina vergonya? Creus que cal mantenir una escola oberta i pagar-ne unes despeses si tenim un lloc més adequat i més ben atès per als petits? Si gasten, peruqè gasten!! I si estalvien, perquè estalvien…! Això no és cap retallada. És una optimització i l’aplaudeixo, ja que no estic disposat a pagar més impostos i tributs. Una altra bona iniciativa del Comú d’Andorra la Vella.

 9. Una vergonya més i exemple de les retallades que ens aplicaran.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES