Després del bon balanç de la passada edició del taller d’escriptura creativa, aquest any es repeteix l’experiència però ampliant-la, per poder donar un servei als alumnes que l’any passat ja van fer el curs. Hi haurà, doncs, el taller d’iniciació (els dimarts), per a persones que s’hi apunten per primer cop, i un curs més avançat pels alumnes que volen continuar amb el procés d’aprendre l’ofici d’escriptor (els dimecres).

Els dos cursos es realitzaran a la Biblioteca Comunal, on ja es poden fer les preinscripcions.

Les places estan limitades a dotze persones ja que es tracta “d’un curset molt pràctic i amb més persones no seria operatiu”, explica el responsable del taller, Ricard de la Casa, autor, entre altres, de Més enllà de l’equació QWR i “Sota Pressió”.

El curs inicial va encaminat a introduir els alumnes als diferents estils literaris i al procés creatiu. Durant tot el curs els alumnes escriuran relats per anar millorant i depurant el seu estil. La comunicació entre els professors i els alumnes serà constant durant tot el curs via internet per aprofundir en el temari i seguir l’evolució personal de cadascú . “La idea és que tots participin i llegeixen el que fan la resta de companys. D’aquesta manera augmentarem -i polirem- el sentit crític i entre tots ens ajudarem a millorar com a escriptors”.

Pel que fa al curs de segon nivell, l’objectiu és que els alumnes es comencin a plantejar la realització d’una novel·la. Durant els primers mesos es s’aprofundirà en l’estructura i els treballs de preparació dels personatges i de la trama, amb la intenció que donar les pautes per a la creació d’una obra literària.

“Estem molt satisfets del resultat d’aquest curs i continuarem apostant per oferir propostes que interessin als ciutadans”, assegura la consellera de Cultura, Jael Pozo, que anima a apuntar-se al curs “a tots aquells que tinguin el cuquet de l’escriptura i tinguin ganes de descobrir el procés de la creació”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada