El tall a la CG3 provoca importants complicacions de trànsit a Escaldes-Engordany

El primer dia del tall de trànsit de la CG3 ha provocat importants problemes de circulació a la parròquia d’Escaldes-Engordany, especialment a la cruïlla entre les avingudes del Pessebre i Fiter Rossell, la zona de la rotonda de la Dama de Gel i a la rotonda entre el carrer Pont de la Tosca i la carretera d’Engolasters. El cap de Circulació de la parròquia, Enric Bahillo, ha explicat a l’ANA que tot i la difusió que s’ha fet del tall, la majoria de conductors que durant el matí i migdia volien anar cap a la Massana no sabien com fer-ho, i molts no sabien com agafar el túnel de les Dos Valires. Això ha comportat que el Servei de Circulació hagi hagut de fer fins i tot combois de vehicles per guiar-los en direcció Encamp, sobretot en el cas de turistes que es dirigien a Vallnord.

El cap de Circulació d’Escaldes-Engordany, Enric Bahillo, ha explicat que els problemes del tancament del tram entre Escaldes i la rotonda del túnel de les Dos Valires han afectat sobretot la parròquia escaldenca, ja que si bé molts conductors havien baixat a primera hora del matí sense problemes, quan han volgut tornar cap a les parròquies de les Valls del Nord s’han trobat la carretera tallada, així com el túnel del Pont Pla.

En canvi, a la parròquia de la Massana no hi ha hagut problemes de circulació, ja que els conductors es trobaven desviats a la rotonda del Dos Valires sense més complicació.

Els punts més conflictius han estat la cruïlla entre l’avinguda del Pessebre i la de Fiter i Rossell, on tres agents i un treballador de l’empresa encarregada de les obres han estat desviant el trànsit i informant els conductors. També s’ha hagut de fer un servei especial a la rotonda de la sortida d’Escaldes en direcció Encamp, amb dos agents de circulació per agilitzar el trànsit.

Bahillo ha explicat que tot i que fa més de sis mesos que el túnel de les Dos Valires es va posar en funcionament, aquest dimarts han constatat que hi ha ciutadans que encara no el coneixen. Per aquest motiu, els agents han hagut de treballar de valent per explicar com agafar l’alternativa, ja que calia anar en direcció Encamp. Més complicat ha estat en el cas dels turistes que anaven en direcció a Vallnord, amb els quals s’han organitzat fins i tot combois de quatre o cinc cotxes que han estat acompanyats per un agent motoritzat.

El cap de Circulació espera que de cara a aquest dimecres els conductors estiguin assabentats dels canvis de circulació i no es produeixin tants problemes com aquest dimarts. A més, s’ha parlat amb l’empresa encarregada dels treballs a la CG3 per tal que es reforci la senyalització en tres o quatre punts més.