La cinquena edició del ‘Talentejant’, dedicada aquest any a les arts plàstiques, s’ha traslladat de nou al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), després que en les darreres edicions se celebrés al Prat del Roure,  “per retre un homenatge als joves i donar-los l’espai que es mereixen”, segons ha explicat la consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, durant la inauguració de l’exposició celebrada aquest dimecres a la tarda. Fins a 27 obres s’han presentat aquest any en les disciplines de dibuix, gravat, pintura, escultura, fotografia i videoart, dividides en dues categories, per una banda els joves de 12 a 17 anys (categoria A), i per una altra, els joves de 18 a 30 anys (categoria B). 

El Departament de Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany, amb la col·laboració de Carisma, ha organitzat un any més el ‘Talentejant’ d’arts plàstiques i visuals amb l’objectiu de promocionar l’art entre els joves d’entre 12 i 30 anys, i donar-los l’oportunitat de donar a conèixer la seva faceta artística.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2010 amb catorze participants i cinc anys després, s’han presentat 28 joves. El concurs està dividit en dues categories, per una banda els joves de 12 a 17 anys (categoria A), i per una altra, els joves de 18 a 30 anys (categoria B).

L’acte d’inauguració de l’exposició ha començat amb la participació dels joves artistes explicant les tècniques emprades i el missatge que han volgut transmetre amb la seva obra, mentre el jurat prenia nota per poder deliberar. Finalment, en la categoria A el premi de pintura s’ha dividit entre Marcel Llovera i Óscar Galdón, el guanyador del premi d’escultura ha estat Miquel Ortega, la de fotografia Naiara Escabias, i el de videoart ha quedat desert. Pel que fa a la categoria B, el premi de pintura l’ha guanyat Ingrid Rossell, el d’escultura Elvira Lastovkina, el de videoart Lucia Rodriguez, i el de fotografia també ha quedat desert. Els premis consisteixen en un xec per a cada guanyador de la categoria A i un xec de 300 per a cada guanyador de la categoria B.

La consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, ha volgut felicitar a tots els participants i els ha animat a seguir en el món de l’art i formar part d’aquests esdeveniments “perquè és necessari per poder promoure la creació juvenil, tots sortireu guanyadors d’experiències”.

Aquest certament es va celebrar el primer any al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), però en les següents edicions es va traslladar al Prat del Roure perquè es va incloure l’art escènic i requeria un major espai. Aprofitant que aquest any s’ha centrat només en l’art plàstic, s’ha volgut retornar al CAEE perquè ja no és necessari l’espai per a les actuacions, però sobretot, “per retre homenatge als joves i donar-los l’espai que es mereixen”, ja que aquest centre ha acollit nombroses exposicions de renom.

Les obres exposades es podran visitar fins al proper 8 de gener a la tercera planta del CAEE.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada