El tabac, greument perjudicat per la pedregada

El tabac ha sigut el gran perjudicat en les tempestes de la matinada de diumenge. La pedregada va malmetre’n les plantes, ocasionant unes pèrdues d´entre el 40 i el 70% en alguns casos.

La tempesta d´aquesta nit ha afectat greument les plantacions de tabac del país, en especial a les parròquies baixes. És el cas del Silvio, que, d´una plantació de 17.000 mates, a causa de les darreres pedregades ha perdut entre el 40 i el 70% de la collita. Ara, espera l´avaluació del pèrit, que determinarà els danys ocasionats.
 
No només el tabac ha sortit afectat. Els bombers han hagut de fer diverses sortides a causa de fuites, inundacions i esllavissades tot i que sense conseqüències greus. Per fuites d´aigua, inundacions i per una esllavissada a Canòlich. També a causa del despreniment d´un bloc de pedres a l´avinguda Santa Coloma. En tot cas, les actuacions s´han resolt sense contratemps importants i no s´han registrat danys personals.
 
La tempesta s´ha intensificat a partir de les 5 de la matinada i ha estat especialment violenta a la Valira Nord. Al seu pas per Escaldes el riu ha multiplicat per 18 el seu cabal.