El  Tribunal Superior ha dictat sentència per un cas de preferents, un producte financer molt complex i arriscat. Ordena que es tornin 20.000 euros als clients que les havien adquirit a un banc sense que se´ls informés de l´alt risc del producte que havien comprat. Fa un mes la mateixa instància ja va dictar una altra sentència en el mateix sentit.

El 2005 dos clients d´un banc van invertir 20.000 euros en el producte financer conegut com a accions preferents, sense que se´ls digués que eren d´alt risc. No se´n garantia la rendibilitat després de tres anys, ni les accions estaven vinculades a la solvència del banc andorrà que les oferia, sinó a una entitat financera estrangera que era qui les emetia.

Els clients van reclamar el retorn del que havien invertit i van anar a judici. Ara, el Tribunal Superior els ha donat la raó. Considera que davant de la manca d´una informació escrita i signada pel client com a garantia de la seva comprensió dels riscos, l´entitat havia d´assegurar-se que el producte era idoni i convenient per l´usuari i que aquest acceptava l´elevat risc de la inversió. Però no ho va fer i el Tribunal Superior ha confirmat la sentència de la primera instància i ordenar retornar el que havien invertit.

La sentència del Superior és similar a una de la mateixa institució de fa un mes i mig en què també s´ordenava a una entitat financera tornar 26.000 euros, que una clienta havia adquirit en accions d´un producte d´alt risc financer. Ella va al·legar que desconeixia la perillositat de la inversió.

En els quinze casos coneguts d´afectats per la compra de preferents, cinc van arribar a un acord extrajudicial amb l´entitat financera que les havia ofert. En la resta, que afecten un altre banc, van haver de recórrer a la via judicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada