La primera jornada de l’eslàlom gegant de Grandvalira ha tingut com a protagonista el suïs Elia Zurbriggen que, després d’una primera màniga amb un temps discret, ha aconseguir situar-se al capdavant de la classificació en la segona màniga amb un temps de 2 minuts, 22 segons i 72 centèsimes. Pel que fa als andorrans, tan sols Roger Vidosa i Marc Oliveras han aconseguit completar les dues rondes, classificant-se en 42a i 43a posició.

El bon temps i les bones condicions de la pista Avet han estat aquest dissabte els protagonistes de la primera de les dues proves de la Copa d’Europa d’Esquí Alpí masculí que tenen lloc aquest cap de setmana a Soldeu. Un protagonisme compartit amb el vencedor d’aquesta primera jornada, el suïs Elia Zurbriggen que ha aconseguit la primera plaça amb un temps de 2 minuts, 22 segons i 72 centèsimes.

Tot i haver finalitzat una primera mànega amb un temps discret, Zurbriggen ha aconseguit superar els principals favorits, coronant-se per primer cop en aquesta disciplina i així, també estrenant-se a Grandvalira. ‘Aquesta és la millor Copa d’Europa que he vist aquest any. Es nota que hi ha hagut una excel·lent organització’, ha afirmat alhora que ha destacat que el traçat de la pista Avet. ‘És una pista molt tècnica i exigent’, ha dit.

El segon millor temps en l’eslàlom gegant l’ha marcat aquest dissabte el també suïs, Manuel Pleisch, a tan sols 21 centèsimes del primer. A continuació, s’ha classificat l’italià Florian Eisath, amb un temps de 2 minuts, 22 segons i 97 centèsimes.

Tot i que a molta distància, dos dels quatre andorrans seleccionats per disputar aquesta prova han aconseguit acabar les dues mànigues. Han estat el veterà de l’equip, Roger Vidosa, i el seu company Marc Oliveras, que s’han classificat en 42a i 43a posició respectivament.

Els esquiadors del Principat han comptat amb el suport del públic i s’han mostrat satisfets de poder ‘córrer a casa’, com ha manifestat Vidosa, que ha fet un temps de 2 minuts 30 segons i 84 centèsimes. A més, ha celebrat la ubicació de la prova. ‘La pista Avet és la millor del circuit perquè a nivell d’afició la gent pot seguir la competició i l’organització dóna molta hospitalitat als corredors’, ha comentat.

Per la seva part, Marc Oliveras ha aconseguit millorar el seu temps i després de finalitzar una primera volta que ha admès que ‘ha estat més dura’, ha creuat la meta en 43è lloc amb un temps de 2m31s63. Oliveras ha valorat positivament l’estat de la pista i ha lloat l’ambient que es viu a Andorra. ‘És l’arribada de cursa més espectacular que he vist a la Copa d’Europa’ ha admès.

Per últim, el director del Circuit de la Copa d’Europa masculina de la Federació Internacional d’Esquí, Markus Waldner, ha celebrat, com ho ha fet també anteriorment el director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, la bona organització de la prova. ‘s’ha mantingut un alt nivell de qualitat que ja va començar l’any passat en la Copa del Món femenina’, ha afirmat i ha afegit que ‘molt aviat, es tornarà a acollir (a Grandvalira) una Copa del Món com la de l’any passat”.