cristian asensio

Regularitzar els fets succeïts l’any 2008-2009 amb la rebaixa de 10 punts del sistema de Gestió de l’Acompliment (GAdA) i reclamar l’acatament de la sentència efectuada el passat 27 de maig pel Tribunal Superior. Aquesta és la principal demanda que inclou la carta que aquest 9 de juliol el Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) ha adreçat al cònsol major, Jordi Minguillon. En aquest sentit, el president del Sitca, Cristian Asensio, ha explicat que “des del sindicat només demanem que s’acati la sentència promulgada pel Tribunal Superior i s’efectuï el pagament corresponent del deute amb els 196 treballadors que es van veure afectats”. “Des del Sitca xifrem aquest deute en uns 800.000 euros”, ha admès.

El president del sindicat ha recordat que “aquesta carta s’envia passats dos mesos de la resolució de la sentència promulgada pel Tribunal Superior” i ha afegit que “en un primer moment ens van donar la raó des de la Batllia i ara ens l’han tornat a donar des del Superior”. D’aquesta manera , Asensio ha detallat que “en aquesta ocasió no tenim cap constància que el Comú hagi presentat cap recurs” i per tant, “hem decidit enviar aquesta carta per conèixer quina és la posició actual de la corporació comunal”. “De moment, tot i que el Comú té 6 mesos voluntaris per executar la sentència, han passat 5 dies i encara no hem obtingut cap resposta al nostre escrit”, ha assegurat.

Des del Sitca no es creu que el problema per efectuar aquest pagament sigui de caràcter econòmic, ja que com ha explicat el seu president, “estem veient que les arques comunals cada dia van millor amb unes partides pressupostàries de grans quantitats”. En aquest sentit, Asensio ha recalcat que “si hi ha diners per fer pistes de gel i remodelacions a la plaça de la Rotonda, també hi haurien de ser per solucionar un problema que s’allarga des de fa més de 5 anys”. En relació amb el pagament que el Sitca reclama al Comú per la rebaixa dels 10 punts del GAdA, el president del sindicat ha afirmat que la quantitat que han de percebre els 196 treballadors que es van veure afectats és de caràcter retroactiu i per tant, “una xifra que en l’any 2011 era de 200.000 euros, ara es xifra en uns 800.000, ja que cal multiplicar la percepció de millora salarial de cada treballador pels 72 mesos que portem de conflicte”.

Per últim, el president del sindicat ha detallat que “els afiliats del Sitca ja ens hem gastat 8.000 euros en la defensa del cas” i ha afegit que “des del sindicat només esperem que el cas GAdA no s’utilitzi com eina electoral de cara als propers comicis del desembre”. “Aquesta problemàtica està comportant una despesa econòmica que no va enlloc i pensem que ja és hora que des del Comú es prenguin responsabilitats per assumir els errors comesos”, ha conclòs.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada