El sistema educatiu espanyol celebra una jornada de portes obertes amb la previsió de mantenir els 900 alumnes

Aquest dissabte al matí s’ha celebrat una jornada de portes obertes al col·legi del sistema educatiu espanyol Maria Moliner situat a Escaldes-Engordany i que a partir del curs vinent serà la seu que acollirà tots els alumnes d’educació infantil i primària.

L’altra seu serà la de l’institut de la Margineda en què els alumnes cursaran secundària i batxillerat. Tal com ha destacat la consellera d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya, Maria Soldedad Salafranca, aquesta jornada per donar “visibilitat” a la nova etapa que s’inicia ha coincidit amb el decret del Consell de Ministres espanyol de creació del Col·legi Maria Moliner que en el futur ha de tenir una sola seu.

Les previsions és que es puguin mantenir els 900 alumnes actuals ifins i tot “portar noves famílies”. Salafranca també ha garantit la continuïtat dels professors.

El sistema educatiu espanyol comptarà a partir del mes de setembre de dues seus que concentraran els alumnes d’educació infantil i primària, d’una banda, i de secundària i batxillerat, de l’altra. Els primers estaran a l’edifici que fins ara ha ocupat l’escola espanyola d’Escaldes-Engordany i els segons, a la Margineda. Per donar a conèixer les novetats, s’ha organitzat una jornada de portes obertes a Escaldes en què han participat moltes famílies i en què s’ha volgut donar “visibilitat” a la nova etapa que ara s’inicia. La consellera d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya, Maria Soledad Salafranca, ha destacat que aquesta jornada coincidia amb l’aprovació per part del Consell de Ministres espanyol del reial decret per a la creació del Col·legi Maria Moliner, que en un futur tindrà una sola seu per agrupar tots els alumnes.

Tal com ha exposat Salafranca de moment sembla que els 900 alumnes amb què compta actualment el sistema continuaran i, fins i tot, l’objectiu és que “les famílies confiïn” en el sistema espanyol i aquelles que encara no hi porten els seus fills, ho facin ja que s’espera que amb els canvis que s’incorporaran es pugui “créixer considerablement”, segons Salafranca.

Quant a la continuïtat del personal docent, Salafranca ha posat en relleu que “tots els professors d’adscripció temporal, tots els funcionaris de carrera i alguns professors contractats” continuaran i, pel que fa al personal de patis i menjadors, que depenen de les associacions de pares i mares, ha remarcat que poden tenir, també continuïtat ja que el centre d’Escaldes-Engordany acollirà molts més alumnes i, per tant, tindrà necessitat de més personal. En aquest sentit, ha recordat que algunes d’aquestes persones treballaven en centres que ara com ara tenen molts pocs alumnes.

Salafranca ha destacat que la creació del Col·legi Maria Moliner és la culminació de dos anys de treball en què s’ha intentat “redimensionar i racionalitzar” el sistema després que els últims anys s’hagués anat perdent alumnes. Ara esperen que creant “un centre potent, amb noves metodologies” això serveixi per “revitalitzar” el sistema educatiu espanyol.

La jornada de portes obertes ha consistit en visites guiades al centre, així com de diferents actuacions dels alumnes. Han estat moltes les famílies que han pres part en aquesta proposta, durant la qual també s’ha aprofitat per oferir als participants les fitxes d’inscripció per si volien escolaritzar els seus fills al sistema.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada