El sistema de monitoratge aplicat sobre Joan Pau Miquel no funciona

El sistema de monitoratge de Joan Pau Miquel no funciona. Així ho ha detectat la policia, que ha de fer guàrdia davant del domicili de l´exconseller delegat de BPA per comprovar que es compleix la sentència dictada aquest dilluns pel Tribunal Constitucional. D´altra banda, el Govern respecta la decisió d´alliberar Miquel i el seu dret a reclamar una hipotètica indemnització pel seu empresonament.

Joan Pau Miquel ha de romandre nit i dia al seu domicili un cop ha deixat la presó provisional, tal com va establir ahir el Tribunal Constitucional. Un arrest domiciliari que s´hauria d´acompanyar amb monitorització. Però segons ha pogut saber RTVA, el sistema de monitoratge no funciona i així ho ha constatat el cos de policia. Això obliga que una patrulla hagi de fer guàrdia 24 hores per vigilar que l´exconseller delegat de BPA no abandona casa seva.

D´altra banda, el cap de Govern no ha volgut fer valoracions sobre la posada en llibertat de Miquel. Antoni Martí s´ha limitat a dir que el Govern respecta les decisions judicials.

Pel que fa a la possibilitat que ara l´exconseller delegat de BPA presenti querelles arran del seu empresonament, el ministre de Justícia ha dit que “és absolutament lliure de formular les accions que consideri oportune”, que “serà el TSJ que decidirà si les decisions són correctes i si no són correctes” i “si li correspon una indemnització”. Xavier Espot ha deixat clar que si la justícia decideix indemnitzar Miquel el Govern ho respectarà.

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES