La plataforma d’afectats per la cruïlla de Montferrer ha denunciat aquest dimecres la mala col.locació dels sensors de detecció de pas de vehicles que el Ministeri de Foment ha instal.lat a la carretera N-260 per tenir constància de la intensitat viària a la zona. El col.lectiu alerta que la ubicació de les balises, situades abans de l’encreuament venint de Lleida, no és correcta i modificarà a la baixa el recompte.

Segons han manifestat els veïns, el resultat final no inclourà els cotxes del nucli de Montferrer o la urbanització del Balcó del Pirineu que van i vénen en direcció a la Seu, o bé els que accedeixen o surten de la via de Sant Joan de l’Erm en la mateixa direcció. “Això podria condicionar la construcció de la rotonda i no es pot permetre”, ha indicat un dels portaveus de la plataforma, Lluís Mera.

El col.lectiu ja ha avançat que es trametrà una queixa a la Dirección General de Carreteres de la demarcació de Lleida per tal que es canviï la col.locació dels ginys, “que haurien de desplaçar-se davant de la benzinera o del restaurant de la cruïlla”.

Cartes a Rafel Ribó i Mariano Rajoy

En un altre ordre de coses, l’AMPA de l’Escola Els Agols ha registrat una carta adreçada al Síndic de Greuges de CAtalunya en què expressa el desig que intercedeixi en la problemàtica de la perillositat de la cruïlla de la N-260 a Montferrer i Castellbò. La missiva, en la qual s’ha adjuntat fotografies i els acords de ple de diversos municipis de l’Alt Urgell a favor d’una rotonda a l’encreuament, explica la problemàtica actual i el risc que pateixen els veïns de la zona.

Així mateix, la plataforma també té previst fer arribar al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, una altra carta en què se’l convida a comprovar in situ perill a la cruïlla i a solidaritzar-se amb la seva petició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada