El recurs del SIPA es basa en la desigualtat entre funcionaris que provoquen les retallades

El recurs presentat pel Sindicat de la Policia d’Andorra (SIPA) es fonamenta en el fet de considerar que les retallades salarials de la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal vulneren el principi d’igualtat de l’Article 6 de la Constitució. El president i el vicepresident del sindicat, Xavier Surana i Joan Comella, entenen que les retallades estan fetes amb criteris subjectius i que, per tant, creen una desigualtat entre els funcionaris. Per aquest motiu, han optat per presentar un recurs per la via preferent i urgent, per la qual cosa el batlle de guàrdia té un termini d’un mes per pronunciar-se.

El SIPA ha presentat un recurs a la Batllia per la via preferent i urgent contra les retallades salarials perquè consideren que el Govern aplica criteris subjectius i no es respecten les graelles salarials que defineix la llei, vulnerant el principi d’igualtat. A més, des del sindicat són conscients que és un moment difícil però lamenten que el Govern culpi als funcionaris de la crisi, i que no es demani un esforç per part de tothom.

La demanda s’ha presentat només contra les retallades salarials i no contra les mesures que afecten els triennis i el Gada, ja que entenen que aquestes darreres no vulneren la llei perquè s’apliquen a tothom. Així doncs, del centenar d’afiliats del SIPA, el recurs només el podien signar els funcionaris directament afectats. En total, s’han adherit a la demanda 44 policies, un 90% dels perjudicats afiliats a aquest sindicat.

A partir d’ara, el batlle de guàrdia té un termini d’un mes per pronunciar-se. L’advocat del SIPA, Valentí Martí, ha indicat que s’ha optat pel procediment específic que cal seguir quan es tracta d’una vulneració d’un dret fonamental, i que esperen que el batlle els doni la raó, però si no fos així, continuaran el procés fins al Tribunal Constitucional.

TOTES LES NOTÍCIES